RSS

Argumentul folosit de Alexandru …

Recent, Ministrul Să…

România, un stat tot mai antirom…

Fix ca în perioada c…

Novak Djokovic și Diana Iovanovi…

Vocea Olteniei: "O c…

VIDEO | Grigorie Vieru, poetul v…

Acum treisprezece an…

19 Ianuarie 2022 - Prezentarea e…

Miercuri, 19 ianuari…

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Moțiunea de cenzură – un joc politic menit să servească interesele marilor partide parlamentare și atât

Print Friendly, PDF & Email

Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința debarcării guvernului Ludovic Orban prin moțiune de cenzură, precum și în cea a posibilelor anticipate.

Cei doi co-președinți au arătat că votul pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Orban este doar începutul unei crize politice care va afecta serios viața fiecărui român, în primul rând prin efectele asupra economiei pe care le va avea.

Prețul, nu mic, este plătit de noi toți, cu unicul scop de a avea alegeri anticipate, care nu ar face decât să contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategice stabilite deja de PSD și PNL în propriul beneficiu.

Co-președinții A.U.R. cer o reformă reală a clasei politice, una care nu se poate face cu oameni vechi în funcții noi sau vechi. George Simion și Claudiu Târziu susțin că alegerile anticipate nu ajută în nici un fel pentru atingerea acestui deziderat, ci, dimpotrivă, vor menține o stare de fapt rea, care durează de prea mult timp, de 30 de ani.

”Chiar dacă un nou Cabinet va fi votat în ultimul ceas constituțional, adică după ce va fi respins un prim guvern, deja vom fi avut instabilitate politică, ceea ce se traduce printr-o încredere scăzută în conducerea țării la nivel intern și extern.

Consecințele vor fi dintre cele mai grave. Și în primul rînd financiare: devalorizarea leului, creșterea prețurilor și a dobînzilor pentru împrumuturile de stat. Și vă amintim că sistemul de pensii cel puțin este întreținut din împrumuturi” – a atras atenția co-președintele A.U.R. Claudiu Târziu.

La rândul său, co-președintele A.U.R. George Simion a vorbit despre ultimele ordonanțe de urgență ale guvernului, dar și despre o inițiativă legislativă de ștergere a unor datorii către stat de peste 300 de milioane de euro pe care le au două bănci.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version