RSS

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

Eliberați statuia lui Mihai Emin…

Eliberați statuia l…

Posibilă problemă de securitate …

Problemă semnalată d…

Colindul lui Mihai Căldăraru O, …

Lecție de bunătate di…

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Parlamentar ieșean: PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii

Print Friendly, PDF & Email

” Ca ieşean sunt extrem de dezamăgit de modul în care PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii, proiect major de infrastructură cerut insistent de milioane de români din Nord Estul României. ” – parlamentarul ieşean Silviu Macovei


Viceliderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Silviu Macovei, taxează dur ultimele abuzuri asupra democraţiei din România săvârşite de actuala guvernare minoritară a PNL. Iată principalele declaraţii ale parlamentarului ieşean:

„În aceste zile democraţia din România suferă noi atacuri din ce în ce mai agresive. Parlamentarismul din ţara noastră este pus sub semnul întrebării de acţiunile politicienilor liberali care, având măsura inabilităţii de a guverna, încearcă să se agaţe de o putere mai mare decât pot duce.

Vreau să vă atrag atenţia, în primul rând, asupra faptului că PNL nu a demonstrat că este capabil de guvernare. Că îşi doresc să aibă puterea, dacă se poate şi absolută, am văzut cu toţii: şapte asumări de răspundere pe nişte legi care ar fi trebuit dezbătute în Parlament, aşa cum este şi constituţional!

Dar PNL nu este suficient de matur şi de capabil pentru a guverna România. Argumente sunt suficiente: peste 10 miliarde de euro (60 miliarde lei) au fost împrumutate de PNL în doar 3 luni şi jumătate! Investiţiile au fost stopate (a se vedea inclusiv autostrada Unirii!), alocaţiile au amânat să le plătească, pensiile nu s-au mărit.

Inflaţia a crescut cu 18% (de la 3.36% cât era când era PSD la guvernare, la 4% acum). Ce au făcut cu banii aceştia enorm de mulţi?Acestea sunt doar câteva exemple relevante pentru modul cel puţin ciudat şi haotic de guvernare al PNL.

Dacă începem să privim în profunzime lucrurile, vom vedea că deja interesele clientelare ale distinşilor guvernanţi actuali ies la iveală. Oricât ar încerca ministrul Sănătăţii şi premierul Orban să ne explice cât de bine este pentru oameni să privatizăm tot sistemul sanitar, realitatea îi va lovi mereu în faţă! Vă întreb doar, în cazul unor operaţii dificile unde ajung cazurile cele mai grave? La privat sau tot în sistemul de stat?

Ca ieşean sunt extrem de dezamăgit de modul în care PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii, proiect major de infrastructură cerut insistent de milioane de români din Nord Estul României. Este inacceptabil modul în care PNL alege să ignore principala dorinţă a 5 milioane de oameni! Oare cum puteţi caracteriza faptul că parteneriatul public privat a fost anulat, dar în acelaşi timp ni se spune clar în faţă că UE nu va mai da bani pentru A8?

Eu, unul, aş numi-o lipsă de respect şi inconştienţă! Pentru aceste motive şi mult prea multe altele la fel, cred că PNL nu trebuie lăsat să facă experimente sociale, economice şi politice pe spinarea populaţiei din România. PNL are nevoie să coboare în realitate; sau să fie adus cu picioarele pe pământ!”.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version