Parlamentar ieșean: PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii

” Ca ieşean sunt extrem de dezamăgit de modul în care PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii, proiect major de infrastructură cerut insistent de milioane de români din Nord Estul României. ” – parlamentarul ieşean Silviu Macovei


Viceliderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Silviu Macovei, taxează dur ultimele abuzuri asupra democraţiei din România săvârşite de actuala guvernare minoritară a PNL. Iată principalele declaraţii ale parlamentarului ieşean:

„În aceste zile democraţia din România suferă noi atacuri din ce în ce mai agresive. Parlamentarismul din ţara noastră este pus sub semnul întrebării de acţiunile politicienilor liberali care, având măsura inabilităţii de a guverna, încearcă să se agaţe de o putere mai mare decât pot duce.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Vreau să vă atrag atenţia, în primul rând, asupra faptului că PNL nu a demonstrat că este capabil de guvernare. Că îşi doresc să aibă puterea, dacă se poate şi absolută, am văzut cu toţii: şapte asumări de răspundere pe nişte legi care ar fi trebuit dezbătute în Parlament, aşa cum este şi constituţional!

Dar PNL nu este suficient de matur şi de capabil pentru a guverna România. Argumente sunt suficiente: peste 10 miliarde de euro (60 miliarde lei) au fost împrumutate de PNL în doar 3 luni şi jumătate! Investiţiile au fost stopate (a se vedea inclusiv autostrada Unirii!), alocaţiile au amânat să le plătească, pensiile nu s-au mărit.

Inflaţia a crescut cu 18% (de la 3.36% cât era când era PSD la guvernare, la 4% acum). Ce au făcut cu banii aceştia enorm de mulţi?Acestea sunt doar câteva exemple relevante pentru modul cel puţin ciudat şi haotic de guvernare al PNL.

Dacă începem să privim în profunzime lucrurile, vom vedea că deja interesele clientelare ale distinşilor guvernanţi actuali ies la iveală. Oricât ar încerca ministrul Sănătăţii şi premierul Orban să ne explice cât de bine este pentru oameni să privatizăm tot sistemul sanitar, realitatea îi va lovi mereu în faţă! Vă întreb doar, în cazul unor operaţii dificile unde ajung cazurile cele mai grave? La privat sau tot în sistemul de stat?

Ca ieşean sunt extrem de dezamăgit de modul în care PNL a ales să îngroape Autostrada A8 – Autostrada Unirii, proiect major de infrastructură cerut insistent de milioane de români din Nord Estul României. Este inacceptabil modul în care PNL alege să ignore principala dorinţă a 5 milioane de oameni! Oare cum puteţi caracteriza faptul că parteneriatul public privat a fost anulat, dar în acelaşi timp ni se spune clar în faţă că UE nu va mai da bani pentru A8?

Eu, unul, aş numi-o lipsă de respect şi inconştienţă! Pentru aceste motive şi mult prea multe altele la fel, cred că PNL nu trebuie lăsat să facă experimente sociale, economice şi politice pe spinarea populaţiei din România. PNL are nevoie să coboare în realitate; sau să fie adus cu picioarele pe pământ!”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Andrei Caramitru și "utopiile imbecile socialiste": Să plătească și pensionarii. Să plătească și părinții care au copii în plus

joi feb. 6 , 2020
Și primii bolșevici au dat din plin cu bâta în baltă, promovând adeseori niște aberații, niște elucubrații care cu greu ai fi putut crede că au fost scornite de o minte umană. Dar ei își permiteau să modifice istoria după bunul lor plac: să șteargă și să adauge orice, să […]

Poate vă place și:

libris.ro