Cât de greu credeți că este să fii român la Carei? Jurnalistă româncă amenințată cu moartea la Carei!

O jurnalistă româncă de la Carei a fost amenințată pe o rețea de socializare cu moartea! Soții Ciută se numără printre puținii români din Carei care se zbat să mențină vii reperele identitare și cultural-patriotice românești.

Pentru asta, mai ales pentru acțiunile desfășurate prin asociațiile și organizațiile pe care le coordonează doamna Daniela Ciută, jurnalistă la publicația Buletin de Carei, soții Ciută au intrat pe lista neagră a propagandei antiromânești din Carei, o propagandă care iată, devine tot mai agresivă și tot mai ofensivă pe zi ce trece, trecându-se chiar și la amenințări cu moartea pe rețelele de socializare.

Când vorbești despre antiromânism de acasă din fotoliu, de la căldurică, normal că n-ai să-l înțelegi niciodată pe românul care trece zilnic prin pericolul de a fi dat afară de la serviciu dintr-o instituție publică doar pentru că i se pare șefului său UDMR-ist că ar fi “prea român”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mai ales dacă ești unul dintre acei foști culturnici care-l pupă acum cu ardoare în fund zilnic pe Lucian Boia, pe Sabin Gherman, sau eventual dacă mai ești și uns pe ici pe colo cu puțini forinți ungurești.

Despre situația în care se găsesc românii din Covasna, Harghita, sau cei de la Carei, vei simți cu adevărat realitatea numai dacă trăiești acolo la firul ierbii, la nivelul asfaltului, ferindu-te de tonele de gunoaie răscolite de vânt prin jurul gării din Carei, încercând să răzbați printr-o atmosferă tot mai antiromânească pe zi ce trece.

La Carei, acolo unde evenimente cultural – identitare maghiare se organizează chiar și de câteva ori pe săptămână, pe bani publici ai statului român bineînțeles, cu invitați din Ungaria cărora li se plătesc toate cheltuielile, iar cele românești sunt rare precum dezlegările la pește în perioada de post.

La Carei, acolo unde în anul Centenarului României primarul UDMR-ist din Carei îți spune că este provocare să vii cu steagul național al țării tale! Că un catarg cu tricolor al României pe domeniul public este provocare pentru maghiari!

La Carei, acolo unde banul public românesc este folosit într-o batjocură strigătoare la cer, cu scutiri de impozite sau alocări de fonduri cu “dedicație”, fără ca responsabilii să fie întrebați vreodată “de sănătate”.

“Au trecut la amenințări directe! Au creat chiar o pagină de Facebook în acest sens. Presa românească independentă deranjează la Carei! Sunt curioasă dacă în acest caz se va autosesiza POLIȚIA la fel cum a făcut când au luat parte la circul  descris de consilierul primarului și niciodată dovedit oficial. Sau poate nu pentru oricine se deranjează autoritățile competente ale statului. Iar Buletin de Carei deranjează prin faptul că FIECARE material este susținut de documente oficiale sau imagini concrete. ….și nu demult spuneam că e  o adevărată aventură să fii și să rămâi român la Carei. “, a scris jurnalista Daniela Ciută

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ordonanţa de Urgenţă controversată privind modificările în sistemul de sănătate, publicată în Monitorul Oficial

joi feb. 13 , 2020
Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvernul PNL privind programele naţionale de sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 12 februarie 2020, fără a avea avizul obligatoriu al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic. Rămâne ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa de Urgenţă prin care a […]

Poate vă place și:

libris.ro