A.U.R.: Opriti taierile ilegale de paduri! In Romania, nicio casa fără gaze

Autoritățile ignoră avertismentul Comisiei Europene în legătură cu tăierile ilegale de păduri, deși în mai puțin de o lună, România va intra în procedură de infrigement dacă nu ia măsuri în acest sens.

Alianța pentru Unirea Românilor, prin vocea lui George Simion, copreședinte al formațiunii politice, subliniază că pădurea este o resursă naturală fundamentală a țării, de care românii ar trebui să beneficieze, nu străinii, așa cum se întâmplă în prezent.

„Suntem împotriva tăierii ilegale de păduri și al exportului de lemn brut din România. Pădurea este un bun de care trebuie să beneficieze în primul rând românii, la fel ca de celelalte resurse naturale ale României. Aurul nostru, gazele noastre, petrolul nostru, lemnul nostru sunt resursele noastre naționale și românii trebuie să fie principalii beneficiari ai acestor resurse. A venit din partea Comisiei Europene o avertizare: dacă în timp de o lună nu luăm măsuri pentru a stopa tăierea ilegală de păduri, vom intra în procedură de infrigement. E o amenințare care trebuie luată în serios de conducătorii noștri. Din păcate, am văzut o conferință de presă susținută de ministrul Mediului Costel Alexe, care s-a pronunțat pe marginea acestei teme și mi s-a părut că în fața camerelor e un biet ONG-ist care nu are instrumente să acționeze. Domnul ministru al Mediului – fost, actual, interimar, demis – putea în cele trei luni să facă mult mai multe pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, așa cum a cerut AUR, cum au cerut oameni din societatea civilă. Se plânge, de parcă nu ar fi domeniul dânsului”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă George Simion, copreședinte A.U.R.

În același context, George Simion a combătut o idee vehiculată în spațiul public, potrivit căreia, pentru a opri tăierea ilegală de păduri, ar trebui oferit lemn gratuit persoanelor cu venituri reduse.

„Gazificarea completă a României din fonduri naționale și europene este propunerea noastră și folosirea gazelor din Marea Neagră, care aparțin de drept românilor. Nicio casă fără gaze! Astfel, vom rezolva și problema supraaglomerării orașelor, oferind condiții de trai normale tuturor românilor care nu vor să stea neapărat în orașe sau care vin la oraș după un loc de muncă”, a punctat copreședintele formațiunii A.U.R.

 





 
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns