RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Dragi români, nu vă lăsați jefuiți de cea mai de preț comoară scăldată în sânge și ieșiți în stradă până România nu va deveni un Babilon


“De 1 Martie cu Limba Română în piept în loc de mărțișor la București.

apiland.ro


Înainte să plec în pelerinaj, anunțam că duminică 23 februarie 2020 voi merge împreună cu Asociația Calea Neamului la București pentru a apăra Limba Română.

Aflu cu mare mâhnire că Primăria Municipiului București interzice manifestarea din 23 februarie prin care delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș și Asociației Calea Neamului intenționa să-i solicite Instituției Prezidențiale să nu promulge trădătoarea Ordonanță de Urgență a Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat.

Dar cum dr. Mihai Tîrnoveanu nu este omul care se dă bătut ușor, a depus o nouă înștiințare de adunare publică către Primăria București, pentru data de 1 MARTIE, ora 16,30, zona Palatului Cotroceni.

Dragi români, nu vă lăsați jefuiți de cea mai de preț comoară scăldată în sânge și ieșiți în stradă până România nu va deveni un Babilon, Foto: Facebook /  Mihaela Aionesei
Dragi români, nu vă lăsați jefuiți de cea mai de preț comoară scăldată în sânge și ieșiți în stradă până România nu va deveni un Babilon, Foto: Facebook / Mihaela Aionesei

Dragi români, nu vă lăsați jefuiți de cea mai de preț comoară scăldată în sânge și ieșiți în stradă până România nu va deveni un Babilon. Am avut prilejul în pelerinaj să văd cum este să se vorbească mai multe limbi într-un loc și să nu te înțelegi om cu om. Adoptarea acestui cod ar afecta toată țara, nu doar românii din Covasna și Harghita.

Pentru ei, pentru generația de mâine, citiți cu atenție mesajul dr. Tîrnoveanu și haideți alături de noi să cerem împreună ca Limba Română să rămână singura limbă oficială în stat, așa cum e scris în art. 13 din Constituția României.


„De ce mergem la Cotroceni? Din simplul motiv că Presedintele are puterea instituțională să blocheze, să oprească Legea Codului Administrativ. Este o alegere logică, firească pe care am făcut-o.

Sunt voci care ne acuză că suntem împotriva unei anumite minorități, nimic mai fals! Oameni buni, noi suntem împotriva unei anumite legi care încalcă flagrant Constituția, Legea Fundamentală a Statului Român. De ce acum CCR a declarat Codul constituțional? Din cauza Avocatului Poporului, for condus de Renate Weber. Mecanismul a fost următorul: în cazul unei Ordonațe de Urgență, Avocatul Poporului este abilitat să conteste Ordonanța la CCR. Problema este ca contestația să fie făcută cu o reală intenție de contestare. În acest caz, Avocatul Poporului NU a inclus în contestație tocmai aspectele clar anticonstituționale privitoare la extinderea obligativității utilizării limbii maghiare de la nivel local la cel central si eliminarea pragului de 20% pondere minorotăți naționale, condiție pentru folosirea limbilor minorităților naționale în administrația locală. Adică nu a inclus în contestație esența. De aceea CCR a respins contestația Avocatului Poporului, care se referea la anumite aspecte strict tehnice, NU si la FOND. Astfel, a devenit de curând Codul Administrativ constituțional prin respingerea acelei contestații făcute de formă. De aceea a fost si este necesară REACȚIA noastră promtă. Semnalul de alarmă trebuie tras de urgență, acum, odată cu schimbarea situației. Se încearcă lucrurile, dacă merg, dacă nu, dacă cineva zice sau face ceva, dacă românii înghit pe nemestecate o a doua limbă oficială în stat, dacă România se poate transforma din Grădina Maicii Domnului într-un adevărat Babilon în care peste noapte 20 de limbi ale minorităților încep să circule prin administrația locală si în care limba maghiară devine obligatorie pe lângă limba română în entități ce țin de autoritatea guvernamentală, deci CENTRALĂ.

Ei bine, nu merge așa! Rămânem fermi pe poziție: Limba Română, singura limbă oficială pe teritoriul României!

Mergem cu Dumnezeu înainte si cu Mihai Eminescu, Efigia Națională a Identității noastre de Neam.

Să fii român este adeseori greu, dar întotdeauna atât de frumos!” – dr. Mihai Tîrnoveanu.


Sursa / Autor: Facebook/ Mihaela Aionesei


Galerie Foto:Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]