RSS

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

Glasul.info din nou cenzurat dup…

Fandel Mihai, redact…

15 ianuarie 2022, a X-a ediție a…

Începând cu ora 12.0…

CERERE DE DEMISIE A CELOR RĂSPUN…

CĂTRE: Membrii Guver…

Discriminare etnică îndreptată î…

Doar plățile indemni…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Revoltător! Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din … Ținutul Secuiesc!?

Print Friendly, PDF & Email

 „Nemulţumirile Ardealului şi chestiunea minoritară”, din 31 octombrie / 1 noiembrie 1928: „Au văzut (ungurii – n.n.) însă că în Statul Român se pot multe şi au ajuns la convingerea că este un sat fără câini, atunci şi-au zis: să-i dăm drumul, că putem trece şi la obrăznicia asta”. ( Discursul deputatului Emil Aurel Dandea din Parlamentul României)

 „A slăbi tot ce este românesc, a strica cu tot preţul, a alimenta nemulţumirile, discordia dinăuntru, ponegririle din afară, iată datoria noastră pe teritoriul românesc. Patria pentru noi este maghiară, cea veche. Numai cetăţenia forţată, temporară este cea română. De aceea stăm în cetăţenia impusă nouă până ce ne vom putea reuni cu patria. (…)

Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”!


Am făcut această scurtă introducere, tocmai pentru a semnala că se adeverește tot ce prevestea deputatul Emil Aurel Dandea prin discursul său din Parlamentul României din anul 1928. Așa zisele drepturi pe care le tot reclamă de trei decenii extremiștii unguri, sunt folosite tocmai pentru a suprima elementul autohton, de a săpa continuu și neobosit la temelia statului unitar național, contrar tuturor celor înscrise în Constituția României.

Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc
Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc

La Odorheiu Secuiesc am descoperit unul dintre aceste aspecte revoltătoare. Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc, finanțat din bani publici, și pe care se găsește afișată sigla Consiliului Județean Harghita, este disponibil numai în limba maghiară, limba română fiind exclusă.

Autonomie și secesionism pe bani publici românești/
Autonomie și secesionism pe bani publici românești/

Ce ar trebui să le spunem în acest caz imbecililor de politicieni români care s-au dat peste cap să le facă hatârul UDMR-iștilor și să modifice într-un mod abuziv și antiromânesc Codul Administrativ, conferind statut de limbă oficială și limbii maghiare? Realizează oare măcar acum ce au făcut aceste monumente de nesimțire care se tot erijează în elita politică a României?

Foto: captură Facebook

Dar treaba este chiar mai gravă decât ne-am fi închipuit noi la prima vedere. Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?

Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?

La fel este prezentată de ani buni și de către televiziunile din Ungaria, precum DUNA TV:

De asemenea, deși sunt realizate din bani publici ai statului român, afișele evenimentelor sau spectacolelelor Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc sunt realizate NUMAI în limba maghiară!?


În încheiere, avem o urare pentru toți politicienii români imbecili și trădători care și-au pus copitele pe votul pentru Codul Administrativ: să aveți parte fix de ceea ce vă dorea Eminescu în Doina, sau de ce v-a urat să aveți parte Tudor Gheorghe la ultimul său concert!

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version