(VIDEO) Germania face termocentrale noi pe cărbune, iar ministerul mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care cer închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare?

Trebuie să spunem din start că apreciem orice iniţiativă cetăţenească, civică, care îşi propune să schimbe fie şi câtuşi de puţin în bine această ţară. Însă trebuie din păcate să recunoaştem că în ultimele două trei decenii, în România au apărut şi tot felul de zănatici care nu doar că nu schimbă ţara în bine, ci mai tare o afundă şi îi leagă pietre de moară de gât.

Cu precădere tineri din anumite ONG-uri ecologiste, fie din ignoranță, fie din interes, se avântă într-un soi de “cruciade” antiromâneşti, fiind finanţaţi din spate din ţări care fac pe teritoriul lor fix pe dos faţă de cum ne îndeamnă pe noi, şi asta la nivel oficial, la nivel de politici de stat.


Germania face termocentrale noi pe cărbune, iar ministerul mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care cer închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare? Păi, cine cade de fazan în situația de față? României îi este interzis tocmai ceea ce Germania implementează la nivel de politică de stat!!??

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Nicolae Ivăniși, jurnalist, publicist gorjean și președinte al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, Foto: captură foto Facebook – Sabotorii Gorjului

Invitat prin cine știe ce accident fericit (n.r. pentru noi românii) în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-ului „Bankwatch România”, un ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania, un ONG venit la Târgu Jiu pentru a convinge societatea civilă de necesitatea închiderii mineritului pe cărbune și implicit a Complexului Energetic Oltenia, al doilea producător de energie al țării, Nicolae Ivăniși, jurnalist, publicist gorjean și președinte al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, a ținut un discurs fulminant acum două săptămâni în fața acestor ONG-iști care își doresc distrugerea definitivă a mineritului din această parte a țării, potrivit activenews.ro.

Redăm un fragment din discursul domnului Nicolae Ivăniși, în fața unui ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania, care cere închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare, și asta în timp ce Germania tocmai își deschide noi termocentrale pe bază de cărbune și pregătește noi exploatări carbonifere:

“… sunteți înființați în 2012, la București. Bine, e arhicunoscut faptul că Bankwatch funcționează de ani de zile. Sunteți doar o structură efectiv, sau doar o anexă a Bankwatch la nivel european, finanțați de Ministerul Mediului din Germania. O bună parte din bani vă vin de acolo.

Germania este țara care la acest moment își prelungește până în 2038 acordul pentru exploatare de cărbune și cumpără și niște terenuri în Germania, să decoperteze, să exploateze cărbune în continuare.

Pe noi pe români, fiind așa la baștină mai ghiocei, mai trădători, mai nărozi chiar putem spune, veniți și ne închideți hidroncetrala pe Jiu o dată, pe pretextul că moare vipera de sete, că acolo-i drumul viperei, că așa am înțeles… După ce investim 170 de milioane de euro, mare atenție!  Adică nu mai putem să dăm 20.000, să-i facem adăpătoare, din cupru, din alamă, cred că le putem pune și din platină, dacă ne chinuiam puțin.

Eu nu am nimic împotrivă în a ne spune despre poluare și așa mai departe. Dar a vinde prostie nu este OK. Este o faptă foarte gravă, în opinia mea. Urmăriți că v-a judecat, la vremea aceea, la același complet de judecată care după patru ani a închis Cariera Roșia, tot pe acțiune Bankwatch. A retras autorizația de mediu.

De ce? Poluează și asta! Ce să mai înțeleg eu atunci, dacă tu, Germania, mai deschizi o centrală, și știm foarte bine, aceasta funcționează între 35 și 45 de ani? Dar în schimb, îți trimit ție, România, ONG-uri finanțate de tine, români, păcat de voi, sincer! Veniți și promovați aceste lucruri, știți cum le puneți? Exact cu dosul în jos. Nu este normal ce se întâmplă.

Greenpeace-ul, pe partea cealaltă, îmi dă în judecată Termocentrala Rovinari. S-o închidă și pe aia, pentru că ne poluează. Iar tu, România, care produceai energie de o viață, imporți energie din Ungaria.

Sunteți cu toții români, m-am uitat cum vorbesc ăștia mici, habar nu au ce au spun. Eu înțeleg, s-au organizat aici, să avem o discuție, să vă promovați voi aceste mizerii, în opinia mea. Sunt totuși gorjean din ăla de la baștină, și asist așa cum au venit tot felul de promotori, de astfel de toxine în spațiul public.

Nimeni nu este împotriva retehnologizării, mare atenție, doamne ferește, dar când eu văd că SUA s-a întors în anul 1975, ca și cantitate de exploatare de cărbune, când văd ce face Japonia, când văd chiar și Germania, care vă finanțează pe voi, și tu vii la mine, în Gorj, pentru că avem niște dobitoci de lideri politici care nu sunt în stare să ne apere, să ne reprezinte cu demnitate, așa cum se cuvine, și veniți voi să ne închideți definitiv, să nu mai producem absolut nimic!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la <a href="https://www.facebook.com/Glasul.info">Glasul.info</a> Director General la <a href="https://www.facebook.com/magazin.critic/">MAGAZIN CRITIC</a> Președinte la <a href="https://www.facebook.com/ujir2019/">Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România</a> Consultant Media la <a href="//www.facebook.com/Comunitatea-Identitar%C4%83-Ia%C8%99i-2058078744483129/">Comunitatea Identitară Iași</a> Contact: fandelmihai@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ce înseamnă Green Deal pentru Romania? 15.000 de mineri concediați, costuri suplimentare de 40 de miliarde de euro

joi feb. 27 , 2020
Adoptarea Pactului Ecologic European Green Deal comportă costuri uriașe pentru România, atât în plan social, cât și în plan economic, una dintre măsuri fiind închiderea minelor, respectiv concedierea a 15.000 de mineri, iar alta – plata suplimentară, de 40 de miliarde de euro, din partea României. Despre aceste aspecte a vorbit […]

Poate vă place și:

libris.ro