Duminică, 1 martie 2020, câteva sute de persoane din toată țara au participat la București la o acțiune publică pentru apărarea limbii române, organizată de către Asociația Calea Neamului, condusă de către dr. Mihai Tîrnoveanu.
S-a pornit către Cotroceni de la 16:30 din Piața Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”, spre statuia “Leul”, acolo unde deja mai aștepta un grup consistent de participanți la această acțiune.
Au rostit scurte alocuțiuni de conștientizare și de protest împotriva adoptării noului Cod Administrativ, cât și împotriva modificărilor de ultimă oră din învățământ propuse de către UDMR, președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, generalul Radu Theodoru (n.r. veteran de război și erou al aerului), Florin Palas, Dan Ciprian Grajdeanu ( Frăția Ortodoxă).
Organizatorii acțiunii, în cadrul unei delegații formate din (Președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, Maria Graur din Sfântu Gheorghe, Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc), au reușit să smulgă din partea consilierului prezidențial Gabriel Pișcociu, promisiunea că Preşedintele României NU va promulga Codul Administrativ în forma din 2018 care se regăsește și în textul Ordonanței de urgență din 2019.
“Dumnezeu ne-a ajutat din nou, 1 Martie a fost despre Limba Română singura stăpână!
Sute de oameni au străbătut sute de kilometri pentru a veni în Capitală pentru a transmite mesajul unui Ideal: România trebuie să rămână un Stat NAȚIONAL cu o singură limbă oficială, limba română.
Voința noastră a fost auzită la cel mai înalt nivel în stat și a fost transmisă direct administrației prezidențiale reprezentată de domnul consilier de stat Gabriel Piscociu, care ne-a și primit în audiență transmitandu-ne ca Președintele NU va promulga legea Codului Administrativ în forma sa din 2018, forma ce se regăsește și în textul Ordonanței de urgență a guvernului din 2019.
Este un mesaj deosebit de important mai ales pentru toți românii din întreaga Transilvanie.
Oamenii din întreaga țară s-au unit în jurul fraților lor din Arcul Carpatic atât prin reacția lor fantastică de pe rețelele de socializare cat si in stradă, la București, în 2018, 2019 și de 1 Martie 2020.
Limba Română a fost Martisorul nostru comun astăzi, sângele eroilor va rămâne veșnic pe zăpada munților și vailor noastre, ca un simbol al mesajului bunicilor și strabunicilor noștri: Pe aici nu se trece! Doamne ajută fraților!”, a scris pe facebook președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu
Galerie Foto:
[envira-gallery id=”107544″]
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Geamurile de la intrarea în clădirea Guvernului din Republica Moldova, distruse cu buzduganul de către un veteran de pe Nistru, veterani de care guvernul își bate joc, plătindu-le niște pensii mizerabile de mici în comparație cu ceea prin ce au trecut toți cei implicați în Războiul de pe Nistru. O […]