(VIDEO) Români adevărați, plăieși de-ai lui Ștefan cel Mare! Veteranii de pe Nistru cu buzduganul la Guvern


Geamurile de la intrarea în clădirea Guvernului din Republica Moldova, distruse cu buzduganul de către un veteran de pe Nistru, veterani de care guvernul își bate joc, plătindu-le niște pensii mizerabile de mici în comparație cu ceea prin ce au trecut toți cei implicați în Războiul de pe Nistru.


O acțiune antiguvernamentală pornită inclusiv împotriva lui Igor Dodon, o manifestare inițiată de către veteranii de pe Nistru, a oferit scena zilei astăzi în Republica Moldova.

Unul dintre veteranii de pe Nistru, Vasile Sinigur, cunoscut și pentru alte acțiuni publice antisovietice, a venit la clădirea Guvernului Republicii Moldova fluturând deasupra capului un buzdugan masiv și făcându-și loc cu el până la ușile de sticlă de la intrarea în clădirea guvernamentală. Acolo, cu toată opoziția forțelor de ordine, Vasile Sinigur a reușit să lovească și să spargă geamurile de la intrarea în clădirea Guvernului Republicii Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Vasile Sinigur, veteran al Războiului din 1992 de pe Nistru, Foto: Facebook/  https://www.facebook.com/vasile.sinigur.16
Vasile Sinigur, veteran al Războiului din 1992 de pe Nistru, Foto: Facebook/ https://www.facebook.com/vasile.sinigur.16

“Un protestatar înarmat cu un buzdugan a reușit luni să ajungă până la ușa guvernului Republicii Moldova și să o spargă. S-a întâmplat la un protest al veteranilor.  Oamenii au scandat „Noi suntem poporul – Dodon e trădătorul”, „Dodon la pușcărie” și alte slogane împotriva președintelui și a premierului.”, scrie și Cotidianul.ro

Bărbatul care a lovit cu buzduganul în ușa de sticlă ce permite accesul în clădirea Guvernului Republicii Moldova se numește Vasile Sinigur, și este un activist antisovietic recunoscut, reținut de către forțele de ordine din Republica Moldova în timpul manifestațiilor de 9 Mai la Complexul Memorial „Eternitate”. În urmă cu 6 ani, în 2014, Vasile Sinigur a fost amendat pentru că a scris un mesaj pe monumentul sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei.

Foto: captură Facebook / Berzan Natalia

Concomitent, alte grupuri au organizat și ele proteste antiguvernamentale, la alte obiective instituționale din Chișinău.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Protestele împotriva lui Dodon ating apogeul: "Dodon, greșeală a naturii, gunoi al universului, trădător de neam"

lun mart. 2 , 2020
De câteva zile încoace, Republica Moldova fierbe. Antidodonismul s-a răspândit atât de tare în rândul societății din RM, încât e foarte greu să mai găsești pe stradă prin Chișinău susținători ai lui Dodon care să recunoască asta cu inima deschisă, așa cum ar fi făcut-o cu câțiva ani în urmă. […]

Poate vă place și:

libris.ro