De câteva zile încoace, Republica Moldova fierbe. Antidodonismul s-a răspândit atât de tare în rândul societății din RM, încât e foarte greu să mai găsești pe stradă prin Chișinău susținători ai lui Dodon care să recunoască asta cu inima deschisă, așa cum ar fi făcut-o cu câțiva ani în urmă. Mai surprinzător este acum faptul că până și printre cei din electoratul clasic al socialiștilor, bate vânt de schimbare.
Probabil pe fondul acestor semnale de schimbare, atât societatea civilă cât și mediul politic din Republica Moldova au reacționat, organizând manifestații, proteste tot mai dese și mai ample împotriva lui Igor Dodon.
“Astăzi (n.r. ieri) , 1 martie, Mișcarea Politică UNIREA a desfășurat o nouă acțiune de protest, cu caracter permanent, ”STOP Dodon!”, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
Manifestanții au luat cuvântul la microfonul liber și i-au dorit lui Dodon „să-și ispășească păcatele în închisoare” pentru toate hoțiile pe care le-a făcut, pentru toate acțiunile sale împotriva propriului popor.
Politica lui Dodon anti-națională, declarațiile sale românofobe, precum și derapajele antidemocratice ale regimului său subjugă totalmente statul de drept, justiția și drepturile omului.
Duminică de duminică, vom continua să spunem ”JOS Dodon!”, pentru că el, preșul lui Putin, nu merită să se mai afle nici măcăr o zi la președinție.”, a scris pe facebook Partidul Liberal din Republica Moldova
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Voința noastră a fost auzită la cel mai înalt nivel în stat și a fost transmisă direct administrației prezidențiale reprezentată de domnul consilier de stat Gabriel Piscociu, care ne-a și primit în audiență transmitandu-ne ca Presedintele nu va promulga legea Codului Administrativ în forma sa din 2018, forma ce se regăsește și în textul Ordonanței de urgență a guvernului din 2019. ", a scris pe facebook președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu