RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie

 În data de 2 Martie la Camera Deputaților a avut loc o așa-zisă ședință tehnică a Comisiei pentru sănătate, care s-a desfășurat în mod nefiresc cu ușile închise. Deputaţii comisiei de sănătate au decis să introducă şi amenzi pentru nerespectarea legii, însă au eliminat interdicţia ca minorii să nu fie primiţi în şcoli şi grădiniţe dacă nu au fost vaccinaţi.

Proiectul a fost ţinut la sertar de peste doi ani, dar acum aleşii vor să-l aprobe pe repede înainte speculând de spaima oamenilor de coronavirus.

 În jurul orei 09.45 în fata Parlamentului la intrarea de la Parcul Izvor, a avut loc un protestul, al celor care se opun vaccinări obligatori, protest ce a ţinut până în jurul orei 12.35. Protestatarii în număr de cca 300, s-au adunat în faţa Parlamentului României, în timpul în care în Comisia de Sănătate se dezbate legea vaccinării obligatorii. Legea a trecut de senat în 2017 şi a ajuns să prevadă sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie, Foto: razboiulinformational.ro
Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie, Foto: razboiulinformational.ro

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Florin Buicu, a anunţat sâmbătă că proiectul privind vaccinarea obligatorie ar putea fi adoptat în această săptămână.

Discuţiile pe legea vaccinării continuă, nu este o lege care a fost pusă în sertar, după cum am fost acuzaţi de unii şi de alţii, şi îmi doresc, nu ştiu dacă reuşim, dar ne-am propus să încercăm să avem o formă finală şi trecem legea săptămâna viitoare

Luni deja este anunţată o manifestaţie în jurul Parlamentului organizată de cei care sunt împotriva vaccinării. Mesajele care vin pe Facebook din partea celor care susţin vaccinarea sunt tot împotriva unor modificări propuse în legea vaccinării. Deci undeva suntem la mijloc: pe de o parte cei care susţin vaccinarea, pe româneşte, ne înjură, cei care sunt împotriva vaccinării, tot pe româneşte, ne înjură. În condiţiile acestea, dacă tot suntem înjuraţi, vom lua o decizie săptămâna viitoare”, a declarat Buicu, potrivit Agerpres.

 Protestatarii au respins la unison acuzaţiile că ei ar fi nişte fundamentalişti neinformaţi şi s-au exprimat pentru transparenta şi informare. Aceştia au repetat că nu sunt împotriva vaccinurilor şi au scandat „nu suntem cobai lor”!

În principiu contestatari legii care impune vaccinarea obligatorie au cerut:

  1. prezentarea de garanţii ca vaccinurile sunt sigure
  2. asigurarea unui cadru legal prin care companiile farmaceutice să plătească daune persoanelor care au avut reacţii adverse de la vaccinuri.
  3. transparenţa privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei din România.

 Referitor la ultima revendicare trebuie spus că exista o îngrijorare legitimă şi în rândul celor care susţin vaccinarea cu privire la modul în care se vor desfăşura achiziţiile de vaccinuri. Exista suspiciunea ca acestea vor fi aduse pe șpăgi din locuri nesigure, existând numeroase cazuri în istoria medicinei cu vaccinuri infestate cu viruşi periculoşi.

libris.ro

Vezi articolul nostru: Fake News despre mişcarea anti-vaccin

 La protest au participat membrii frăţiei ortodoxe ca şi domni: Costel Stanciu, Cristian Filip, Paul Ghitiu, şi surprinzător Gelu Voican Voiculescu.

Sursa: Războiul InformaționalContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]