Economia Germaniei, mai importantă pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români?

Dacă în țară românii trebuie să completeze declarații pe propria răspundere sau adeverințe pentru a se putea duce la muncă sau chiar pentru a coborî să-și cumpere de-ale gurii de la magazinul de lângă bloc, ajungându-se la scene de un grotesc hilar, cu bătrâni pândind de după colțuri de clădiri echipajele de poliție sau de jandarmerie, când vine vorba însă de cules recolta Germaniei, guvernul Orban imediat devine obedient și acceptă ca românii să plece în grupuri la muncă în Germania?

Deci, dacă vrei să ajungi la biserica din cartier, guvernul Orban îți interzice, punând în calea românilor obstacole peste obstacole, filtre de poliție, jandarmerie sau chiar de armată. Dar când e vorba să pleci la muncă în Germania, să culegi recoltele nemților, atunci nu mai este coronavirus? Nu mai este risc de îmbolnăvire?

Jurnalistul Victor Roncea se întreabă pe bună dreptate și el același lucru:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Deci la biserica din colț n-avem voie dar la muncă în Germania cu avioane și trenuri ticsite prin Europa, cazați în containere, DA“, a scris pe facebook Victor Roncea

Foto: captură facebook / Victor Roncea

Ori recoltele nemților, adică implicit economia Germaniei, sunt mai importante pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români? Altfel cum să digerăm o asemenea dilemă? Decât trăgând concluzia că pe cei din guvernul Orban nu-i doare nici măcar în fund de sănătatea și de viața cetățenilor români?

Vreme de secole, mai întâi Imperiul Habsburgic, apoi cel Austro-Ungar, au folosit românii drept carne de tun, trimițându-i pe câmpurile de bătălie în prima linie, sacrificându-i cu zecile de mii, război după război, într-o acțiune de purificare etnică a regiunilor locuite de români. Iar acum apare o nouă formă de folosire a românilor pe post de carne de tun? Câtă vreme vor mai fi folosiți românii în războaiele altora? Să moară pentru bunăstarea și în beneficiul altora?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

”PROȘTII” de Liviu Rebreanu și... Ludovic Orban și ai lui

Dum apr. 5 , 2020
“Pentru cine nu mai știe, și sunt mulți, mulți, Liviu Rebreanu este unul dintre cei mai mari romancieri români, pentru unii critici cel mai mare, autorul Răscoalei și Ion. A scris Rebreanu și o nuvelă mică, minunată, ”Proștii”, cu o poveste simplă, tragică – o puteți citi cu ușurință în […]

Poate vă place și:

libris.ro