Economia Germaniei, mai importantă pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români?

Dacă în țară românii trebuie să completeze declarații pe propria răspundere sau adeverințe pentru a se putea duce la muncă sau chiar pentru a coborî să-și cumpere de-ale gurii de la magazinul de lângă bloc, ajungându-se la scene de un grotesc hilar, cu bătrâni pândind de după colțuri de clădiri echipajele de poliție sau de jandarmerie, când vine vorba însă de cules recolta Germaniei, guvernul Orban imediat devine obedient și acceptă ca românii să plece în grupuri la muncă în Germania?

libris.ro

Deci, dacă vrei să ajungi la biserica din cartier, guvernul Orban îți interzice, punând în calea românilor obstacole peste obstacole, filtre de poliție, jandarmerie sau chiar de armată. Dar când e vorba să pleci la muncă în Germania, să culegi recoltele nemților, atunci nu mai este coronavirus? Nu mai este risc de îmbolnăvire?

Jurnalistul Victor Roncea se întreabă pe bună dreptate și el același lucru:

Deci la biserica din colț n-avem voie dar la muncă în Germania cu avioane și trenuri ticsite prin Europa, cazați în containere, DA“, a scris pe facebook Victor Roncea

Foto: captură facebook / Victor Roncea

Ori recoltele nemților, adică implicit economia Germaniei, sunt mai importante pentru guvernul Orban decât viața cetățenilor români? Altfel cum să digerăm o asemenea dilemă? Decât trăgând concluzia că pe cei din guvernul Orban nu-i doare nici măcar în fund de sănătatea și de viața cetățenilor români?

Vreme de secole, mai întâi Imperiul Habsburgic, apoi cel Austro-Ungar, au folosit românii drept carne de tun, trimițându-i pe câmpurile de bătălie în prima linie, sacrificându-i cu zecile de mii, război după război, într-o acțiune de purificare etnică a regiunilor locuite de români. Iar acum apare o nouă formă de folosire a românilor pe post de carne de tun? Câtă vreme vor mai fi folosiți românii în războaiele altora? Să moară pentru bunăstarea și în beneficiul altora?


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info