“În perioada 30 martie – 15 aprilie 2020, Primăria Orașului Dărmănești efectuează lucrări de plantare pe terenul aparținând domeniului privat al orașului; astăzi au loc împăduriri în zone degradate din punctul Păgubeni.“, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială de facebook a Primăriei Oraşului Dărmăneşti, din județul Bacău.
Constatăm astfel că în timp ce unii se dau peste cap să ne defrișeze pădurile și să le transporte spre alte zări în timp ce noi suntem obligați să hibernăm prin case, inclusiv pe timp de noapte, sau am putea spune… mai ales pe timp de noapte, că atunci se transportă lemnele tăiate (n.r. “Spune: caii când se fură. Noaptea pe fulgerătură?”), în județul Bacău un primar se implică în împădurirea unor zone degradate.
Pe primarul orașului Dărmănești, domnul Constantin Toma, am avut ocazia să-l cunoaștem personal, cu prilejul unor acțiuni din anii trecuți de la Valea Uzului. Ne-a lăsat o impresie plăcută și atunci, așa cum o face și prin această inițiativă. Salutăm acțiunea Primăriei Dărmănești precum și orice altă acțiune de acest gen.
În ritmul în care este defrișată în aceste zile România, orice acțiune sau inițiativă de împădurire trebuie încurajată și sprijinită din tot sufletul nostru.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Joi, 9 aprilie 2020, peste 1500 de persoane, atât din bazinul carpatic cât și din județele Moldovei, se aflau pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, așteptând să fie îmbarcați în avioane pentru a pleca la muncă, pentru a culege sparanghelul sau alte trufandale agricole pentru madam Merkel, în Germania. Cine răspunde dacă […]