libris.ro

Președintele de onoare al Ligii Studenţilor – LS IAŞI: „Asta se numește eugenie! Crimă!”

Tot mai mulți români au reacționat zilele acestea la mizeriile și invectivele aruncate prin intermediul unor reprezentanți ai presei sau ai societății civile, împotriva arhiepiscopului Pimen din Suceava, în vârstă de 90 de ani, bolnav de covid-19.

Printre cei care au reacționat la acest val de ură și de „propagandă progresistă”, se numără și președintele de onoare al Ligii Studenţilor – LS IAŞI, Silvian-Emanuel Man, care spune că este oripilat să vadă „că există persoane (unele chiar persoane publice) care susțin că serviciile medicale ar trebui raționalizate și că nu ar trebui acordate persoanelor trecute de o anumită vârstă sau reprezentanților unui anumit cult. Și mai și dau apă la moară comentatorilor lor”.

Redăm integral postarea de pe contul său de socializare, în care Silvian-Emanuel Man face o constatare șocantă despre reacția unor așa ziși reprezentanți ai societății civile împotriva unui bătrân bolnav:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Ce am aflat eu ieri: Că în România accesul la asistența medicală de urgență este garantat și orice caz grav este transportat cu elicopterul către un spital specializat. Se fac astfel de transporturi zilnic. Nu contează cine ești, ce ai făcut la viața ta, cu ce te ocupi, ce relații ai avut sau nu cu Secu înainte de 1989 etc.

Dar dacă din întâmplare ai 90 de ani, ești prelat BOR și ai mai și făcut campanii de strângere de fonduri și donații pentru sistemul medical, după mintea unor progresiști meriți să mori în chinuri, fără dreptul la asistență medicală. Da, că despre IPS Pimen al Sucevei este vorba.

Nu mă interesează cu ce și dacă a greșit omul. Nu fac nici judecată și nici cauționare. Dar are dreptul la asistență medicală de urgență. Ca oricare dintre noi! Punct!

Nu a avut tratament „preferențial” din moment de max. 25% din paturile pentru cazuri grave sunt ocupate, iar transferuri de pacienți cu elicopterul se fac zilnic! Decizia de a fi transferat la București și nu la Iași aparține medicilor, nu pacientului. Vom vedea mai târziu toate datele problemei.

Însă sunt oripilat să văd că există persoane (unele chiar persoane publice) care susțin că serviciile medicale ar trebui raționalizate și că nu ar trebui acordate persoanelor trecute de o anumită vârstă sau reprezentanților unui anumit cult. Și mai și dau apă la moară comentatorilor lor.

Asta se numește eugenie! Crimă!

În mod paradoxal, aceeași indivizi progresiști, vor moartea „turnătorului Pimen”, pe considerentul că a colaborat cu Securitatea, dar susțin despre comunism că a fost o idee bună dar aplicată prost și à la longue și-ar dori ca România să redevină „patria socialismului” și sunt de acord cu turnarea vecinului la miliție pentru că iese fără declarație la plimbare. În mod evident, ei nu vor nici egalitate în drepturi, nici democrație, ci domnia ideologiei lor. Dreptul la viață și dreptul la sănătate, garantate de Constituție, le-ar respecta pentru oricine, dar nu pentru dușmanii ideologici. Fățărnicie!

Cu exact acceași fățărnicie unii se și erijează în pseudo-teologi, explicându-ne nouă, „medievalilor” și „inclulților” de creștini, „cum stă treaba” cu Iisus, pe când în ei mocnește de fapt ura cărturarilor și fariseilor fățarnici.

Ferească Dumnezeu ca astfel de „minți luminate” să ajungă în sistemul de sănătate și să decidă după bunul lor plac, cine are dreptul la viață și cine nu!

PS. Unii mă înjură că „iau apărarea unui securist”. Atât au înțeles ei… Nu, iau apărarea unor principii: dreptul la viață și dreptul la sănătate, garantate de Constituție, și nediscriminarea în ceea ce privește asistența medicală de urgență. Dar unii s-au oprit la poză.”, a scris pe facebook Silvian-Emanuel Man

Și alți români au reacționat dur la toate atacurile și mizeriile îndreptate împotriva arhiepiscopul Pimen din Suceava:

„Îmi este silă de jurnaliștii și indivizii care batjocoresc azi pe arhiepiscopul Pimen din Suceava, de 90 de ani, bolnav de covid-19. Hienelor, acela e un Sfânt, și-a continuat munca arhierească și socială, în inima epidemiei, chiar 90 de ani având, nu a dezertat, nu s-a ascuns, așa cum destui au făcut. El e Sfânt, voi sunteți șerpi.”, a scris pe facebook Dan Grunea

Foto: captură facebook / Dan Grunea

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info