Site icon Glasul.info

Site-ul celui mai critic jurnalist din Sibiu la adresa lui Iohannis, redus la tăcere de ANCOM

Actualizare:

“Site-ul „Justițiarul” a fost închis abuziv de ieri seară, cu Decizia ANCOM nr. 506/23.04.2020 (https://www.ancom.ro/decizii-decret-stare-de-urgenta_6253), în urma solicitării milițienilor lui Marcel Vela (Ministerul Afacerilor Interne) la propunerea Grupului de Comunicare Strategică. Prin aceeași Decizie ANCOM este comunicată mai întâi închiderea site-ului „România veche” (http//romania-veche.ro/), la care se spune că s-au trimis în data de 25 martie 2020 pe cele două adrese de e-mail ale site-ului respectiv solicitarea de a elimina o serie de articole considerate „fake news”.

În Decizia ANCOM scrie că site-ul http//romania-veche.ro/ are domeniul administrat de societatea NETDESIGN SRL cu sediul în Bistrița, str. Zorelelor nr. 9, sc. B, ap. 25, județul Bistrița Năsăud (constatări reținute în Nota internă nr. DEMC-2941/23.04.2020, conform indice 1). Se face o confuzie, nu știu dacă intenționată sau întâmplătoare, deoarece în finalul informării se afirmă în mod fals că și site-ul https//justitiarul.ro/ are domeniul administrat de aceeași societate NETDESIGN SRL din Bistrița (constatări reținute în Nota internă nr. DEMC-2941/23.04.2020, conform indice 2), ceea ce nu este adevărat!!! Domeniul justitiarul.ro este administrat de o persoană fizică domiciliată în municipiul Sibiu, județul Sibiu, fiind foarte simplu de verificat pentru autorități în Registrul de Domenii RoTLD. Se poate verifica inter-instituțional, deoarece RoTLD este autoritatea oficială (registru) pentru domeniile .ro.

Pe adresa de e-mail contact@justitiarul.ro a site-ului https//justitiarul.ro/ nu au fost primite atenționări din partea autorităților pentru radierea unor articole care ar încălca regulile impuse de starea de urgență, redacția nu fost înștiințată niciodată oficial de existența unor articole percepute ca fiind „fake news”! Decizia ANCOM este adresată societății NETDESIGN SRL cu sediul în Bistrița care administrează doar site-ul http//romania-veche.ro/, nu și site-ul https//justitiarul.ro/, așa cum se afirmă eronat în decizie!!!
Aveți aici captura doveditoare din Decizia ANCOM nr. 506/23.04.2020.”, a scris pe facebook Justitiarul

Știre inițială:

Joi, 23 aprilie 2020, site-ul justitiarul.ro, la pachet cu un alt site, romania-veche.ro, a fost închis printr-o decizie a ANCOM. Site-ul aparține jurnalistului român Marius Albin Marinescu, un jurnalist care a dezvăluit în exclusivitate multiplele cazuri de corupție din jurul lui Klaus Iohannis, atât pe vremea când acesta era la Sibiu, cât și după ce acesta a scos capul către politica de pe malul Dâmboviței.Despre faptul că de la declanșarea stării de urgență ANCOM-ul închide site-uri în România noi am vorbit într-un articol anterior (n.r. vezi Mai multe site-uri închise de ANCOM-ul lui Grindeanu, inclusiv un site asociat cu Ninel Peia). Doar că spre deosebire de alte site-uri, de Justitiarul.ro vedem că s-au ocupat bine de tot. Nici măcar cu Tor Browser sau cu alte alternative nu mai poate fi accesat nici măcar din afara țării, așa cum puteau fi încă accesate alte site-uri la care ANCOM a restricționat accesul.

De altfel, liberalii organizaseră până și un soi de “comando virtual al cenzurii”, un grup de facebook în care erau făcute liste negre cu publicațiile din România critice la adresa guvernării liberale și a lui Iohannis care trebuiau numaidecât suprimate (n.r. vezi PNL alunecă tot mai mult spre bolșevism! Vrea numai presă care să pupe în fund liberalii).

Decizia ANCOM de închidere a site-ului Justitiarul.ro
Decizia ANCOM de închidere a site-ului Justitiarul.ro

Marius Albin Marinescu este unul dintre puținii jurnaliști români sibieni care s-au încumetat să se războiască în mod direct cu Klaus Iohannis încă de pe vremea când acesta era primar la Sibiu, și să scoată la iveală toate cazurile de corupție, atât cele legate de casele furate, intermedierile ilegale de adopții de copii, dosarele penale îngropate suspect de rapid de către “Justiția independentă” (n.r. cele mai multe dintre ele via spălătoria de la Alba), retrocedările cu cântec ale FDGR, calitatea controversată a FDGR-ului de moștenitor al Grupului Etnic German, plus multe alte grozăvii pe care presa pupincuristă sau cea încorsetată din România, nu avea curajul să le facă publice.

Decizia ANCOM de închidere a site-ului Justitiarul.ro

Nota noastră: Starea aceasta de urgență le-a picat fix ca o mănușă. De când se tot oglindeau ei și se frăsuiau despre cum ar putea închide astfel de publicații care îi deranjează și mai ales le deranjează “afacerile”…

Exit mobile version