Tismăneanu, lovit de tesla discriminării cu o amendă de 5.000 de lei

Vladimir Tismăneanu a fost amendat cu 5.000 de lei de către CNCD pentru fapta “de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate„“.

Pe 11 aprilie a.c. anunțam despre autosesizarea lui Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, cu privire la o postare cu tentă rasistă de pe o rețea de socializare, a neobolșevicului Vladimir Tismăneanu, culmea, pus de Băsescu să “condamne” tocmai activitățile tătucilor lui Tismenețki, agenți sovietici aflați pe statele de plată ale Anei Pauker.

“CNCD-ul se autosesizează după ce “Volodea” Tismăneanu a făcut o postare cu tentă rasistă”, scriam noi la începutul lunii aprilie

“Fapta dl. Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate„, alături de comentariul dl. Tismăneanu: „Super tare„, constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.

Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale dl. Vladimir Tismăneanu în cuantum de 5.000 de lei potrivit O.G. 137/2000. La stabilirea cuantumului sancțiunii contravenționale s-au avut în vedere următoarele circumstanțe atenuate și agravante: momentul postării mesajului, conținutul și comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie și specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare).Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți (8 voturi). “, se arată într-un comunicat CNCD de pe 6 mai 2020


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]