La 12 mai 1938 se năștea taragotistul român de muzică populară, Dumitru Fărcaș

12 mai 1938 – Azi se împlinesc 87 de ani de la nașterea taragotistului român de muzică populară, Dumitru Fărcaș. La 12 mai 1938 se năștea în localitatea Groși, din județul Maramureș,Dumitru Fărcaș, într-o familie cu tradiție muzicală; bunicul, tatăl și cei doi frați mai mari au cântat la fluier.

Dumitru Fărcaș și-a început cariera profesională în 1960, când s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului „Maramureșul” din Baia Mare.În 1962 a preluat Ansamblul „Mărțișorul” al Casei de cultură a studenților din Cluj-Napoca, împreună cu care a obținut numeroase premii naționale și internaționale.

A urmat carieră ascendentă, cu o lungă serie de succese pe scenele interne și internaționale, primind recunoaștere și apreciere pentru talentul și munca sa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

S-a stins la 7 august 2018, după o carieră strălucitoare, pentru care a fost recompensat cu titlul de „Cetățean de onoare” de către mai multe orașe ale țării: Cluj-Napoca, București, Reșița și Baia Mare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 12 Mai 1581 a fost înființat Colegiul Iezuit din Cluj

mar mai 12 , 2020
Diploma de fondare a Colegiului Academic din Cluj (n.r. Academia Claudiopolitana Societatis Jesu /  Colegiul Iezuit din Cluj) a fost emisă de regele Ştefan Báthory la Vilnius în data de 12 mai 1581. Prin diploma semnată de Stephan Bathory, datând din 1581, se stabilea că Academia Claudiopolitană Societatis Jesu in Cluj, avea statut de universitate, cu dreptul […]
La 12 Mai 1581 a fost înființat Colegiul Iezuit din Cluj

Poate vă place și:

libris.ro