libris.ro

Un deputat ieșean: „Apusul democraţiei începe cu domnia vremelnică a PNL!”

Deputatul ieșean Silviu Macovei, avertizează cu îngrijorare referitor la derapajele PNL de la principiile democraţiei, încălcări din ce în ce mai evidente ale valorilor drepturilor omului.

Deputatul social-democrat constată că „unul dintre cele mai dezamăgitoare efecte ale pandemiei COVID 19 este abandonarea valorilor democratice de către PNL, unul din partidele care se autointitulează partid istoric”.

Lista cu ezitările, răzgândelile, improvizaţiile, gafele şi corecturile pe care le-au făcut membrii Cabinetului Orban este suficientă pentru a da dimensiunea incompetenţei şi a lipsei capacităţii de administrare a actualei conduceri a PNL.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


”Mai este oare nevoie să reamintesc de jocul “de-a baba oarba” cu desemnarea unui premier şi de abandonul ruşinos al domnului Câţu doar pentru a forţa o iluzorie declanşare a procedurii de alegeri anticipate? Ca o notă personală, este evident acum de ce liberalii doreau în urmă cu câteva luni alegeri anticipate: ca să nu îşi dea seama românii că singurul interes al guvernării „de dreapta” este căpătuiala şi achiziţiile din bani publici! Intrarea atunci în alegeri anticipate le-ar fi permis liberalilor să se ascundă după greşelile făcute de vechea conducere a PSD şi în felul acesta ar fi mascat incompetenţa. Dar acel moment a trecut, iar cum liberalii sunt în faţa românilor în toată „splendoarea” lor!”, declară Silviu Macovei.

Parlamentarul ieşean apreciază că nu este nevoie să reia toate bâlbele administrative ale Guvernului Orban fiindcă ele sunt încă foarte proaspete în mintea românilor, însă consideră că în curând va veni şi nota de plată, căci aceste manifestări ale incompetenţei liberale se vor simţi în buzunarul fiecărui român.

Viceliderul deputaţilor PSD acuză, pe lângă dimensiunea incompetenţei în timpul crizei COVID 19, şi faptul că Guvernul Orban a dat şi măsura lăcomiei: achiziţii la preţuri exagerate, fără licitaţii ori fără respectarea celor mai elementare reguli de chibzuire a banului public făcute la adăpostul stării de urgenţă medicală.

Lista acestor „distracţii” pe banul public va fi, cu siguranţă, subiect de analiză sau chiar de investigaţie în perioada imediat următoare!Silviu Macovei se arată însă, cel mai îngrijorat referitor la modul în care PNL abordează principiile democraţiei, ale drepturilor şi libertăţilor omului.

Amenzi colosale acordate cu „generozitate” prin abuzuri recunoscute chiar de domnul Vela, ministrul de Interne, interdicţii absurde de deplasare pentru vârstnici sau interzicerea accesului la servicii spirituale, religioase, toate acestea au fost îmbrăcate în forma „nobilă” a protecţiei contra virusului COV-SARS 2.

”Problema este că foarte multe din aceste măsuri de restrângere grosolană a drepturilor cetăţeneşti au fost luate fără o argumentare solidă şi fără o analiză a unor variante alternative. Deciziile au fost luate arbitrar, practic pe „bâjbâite”. Însă, abuzurile PNL asupra drepturilor românilor nu reprezintă doar un accident. Ele se constituie într-o imagine din ce în ce mai clară a unei mentalităţi dictatoriale. Orban şi miniştrii săi vor cu tot dinadinsul putere, acea pârghie discreţionară, fără critici, fără principii, fără obligaţii. Vă reamintesc cum încă din primele săptămâni de guvernare, PNL a încercat constant, repetat şi conştient, să ocolească Parlamentul, reprezentantul suprem al românilor! Asumarea repetată de răspundere pe legi simple, emiterea de ordonanţe de urgenţă care nu aveau nici o urgenţă, toate acestea erau semnale clare că PNL nu doreşte să răspundă în faţa nimănui pentru modul în care conduce ţara!Acele semnale de la început s-au transformat de-a lungul săptămânilor în practici constante şi în intenţii vizibile de a duce ţara într-o direcţie dictatorială! Este suficient să ne uităm la declaraţiile aiuritoare ale ministrului Vela care vrea să aresteze oamenii care strănută la metrou sau declaraţiile ministrului Cîţu care foloseşte limbaj suburban şi are crize de personalitate de fiecare dată când îi este cerut să explice măsurile haotice din economie; să mai amintim de doamna ministru Anisie care dă ordin ca părinţii să cumpere laptopuri la copii?”

Deputatul Silviu Macovei încheie cu un mesaj către preşedintele Iohannis:

„Mi-e teamă că preşedintele Iohannis a cerut desfiinţarea partidului care nu trebuie atunci când a atacat constant PSD! Domnule preşedinte, priviţi cu atenţie şi cu îngrijorare la Guvernul dumneavoastră! A rupt legătura cu partidul, cu democraţia şi chiar cu realitatea!”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info