Ungaria Mare jelită cu steaguri de doliu în comuna Urziceni din județul Satu Mare, la câțiva pași de granița cu Ungaria

În comuna Urziceni din județul Satu Mare, un patron ungur a afișat pe o clădire aflată la câțiva pași de granița cu Ungaria, trei steaguri negre acompaniate de către un steag al Ungariei și unul al așa zisului ținut secuiesc.

Un singur reprezentant al presei locale sătmărene a evocat incidentul pe pagina sa de facebook, postând imagini cu steagurile de doliu afișate la câțiva pași de hotarul României cu Ungaria, stabilit prin tratatul de la Trianon și recunoscut de semnatarii acestui tratat, deci inclusiv de către reprezentanții statului ungar.

Ne-am dus la Carei în județul Satu Mare să sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon și de la descătușarea popoarelor captive în cadrul imperiului austro-ungar, și am nimerit în plină înmormântare a Ungariei Marei.

Pe 4 iunie 2020 am simțit nevoia să ajungem pe granița de Nord Vest a României, în vama de la Urziceni din județul Satu Mare, pe hotarul stabilit prin Tratatul de la Trianon de la 4 iunie 2020. În loc de un moment simbolic pre granița cu Ungaria, ne-am trezit că la câțiva pași de vamă, pe pământ românesc, sunt afișate steaguri negre, steagul Ungariei și steagul secesionist secuiesc.

apiland.ro

Rămâne acum întrebarea ce fac cei din fruntea statului român? Dorm în continuare ca boul de coadă? Sau se trezesc cât încă mai avem o țară?


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”110753″]

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]