Ungaria Mare jelită cu steaguri de doliu în comuna Urziceni din județul Satu Mare, la câțiva pași de granița cu Ungaria

În comuna Urziceni din județul Satu Mare, un patron ungur a afișat pe o clădire aflată la câțiva pași de granița cu Ungaria, trei steaguri negre acompaniate de către un steag al Ungariei și unul al așa zisului ținut secuiesc.

Un singur reprezentant al presei locale sătmărene a evocat incidentul pe pagina sa de facebook, postând imagini cu steagurile de doliu afișate la câțiva pași de hotarul României cu Ungaria, stabilit prin tratatul de la Trianon și recunoscut de semnatarii acestui tratat, deci inclusiv de către reprezentanții statului ungar.

Ne-am dus la Carei în județul Satu Mare să sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon și de la descătușarea popoarelor captive în cadrul imperiului austro-ungar, și am nimerit în plină înmormântare a Ungariei Marei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Pe 4 iunie 2020 am simțit nevoia să ajungem pe granița de Nord Vest a României, în vama de la Urziceni din județul Satu Mare, pe hotarul stabilit prin Tratatul de la Trianon de la 4 iunie 2020. În loc de un moment simbolic pre granița cu Ungaria, ne-am trezit că la câțiva pași de vamă, pe pământ românesc, sunt afișate steaguri negre, steagul Ungariei și steagul secesionist secuiesc.

Rămâne acum întrebarea ce fac cei din fruntea statului român? Dorm în continuare ca boul de coadă? Sau se trezesc cât încă mai avem o țară?


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”110753″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

KLAUS IOHANNIS ANTIROMÂNUL! A CONTESTAT ”TRIANONUL”!

sâm iun. 6 , 2020
“Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea de declarare a zilei de 4 iunie ”Ziua Trianonului”, a tratatului prin care Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost recunoscută oficial de întreaga lume. Klaus Iohannis a contestat prin aceasta nu doar Trianonul, ci și Actul Marii Uniri! Poate fi […]

Poate vă place și:

libris.ro