Trianonul sărbătorit la Sfântu Gheorghe, în Covasna, Inima României, pentru prima dată, după mai bine de 80 de ani

Trianonul sărbătorit la Sfântu Gheorghe, în Covasna, Inima României, pentru prima dată, după mai bine de 80 de ani, în lumina soarelui, în aer liber, chiar în centrul orașului.

Alături de Asociația Calea Neamului a fost Gruparea Grai Străbun, ASCIOR, Grupul NOI și membri ai Asociației Camarazii, precum și delegația Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureș, care a depus o coroană de flori la Monumentul Voievodului Mihai Viteazu.

Cântecul si poezia românească s-au făcut auzite din glasurile copiilor din Dobârlău (coordonați de Alexandru Gecse) si Brașov, precum si din vocea de aur a Sitei Buzăului, Mălina Boricean, care efectiv a încântat întreaga atmosferă, așa cum a făcut si în spectacolele desfășurate împreună cu Orchestra ,,Lăutarii din Chișinău” condusă de domnul Nicolae Botgros.

Mulțumim din toată inima Părintelui Costin Butnar, pentru tot Sufletul Românesc pe care l-a transmis celor prezenți pe tot parcursul acestui eveniment cultural, atât de încărcat de emoție și duh național.

libris.ro

Sărbătorirea Trianonului la Sfântu Gheorghe în centrul orasului a fost un act de normalitate; poate au fost oameni care l-au interpretat ca fiind unul de curaj, altii, ca pe unul de provocare, sau de dezbinare. Unora le-a fost teamă sau nu au avut încredere, s-au desenat scenarii, care mai de care mai alarmante.

Toate acestea au picat, s-au prăbusit, s-au zdrobit de o singură, unică, realitate: totul s-a desfășurat EXEMPLAR, într-o atmosferă de veritabilă sărbătoare, fără niciun incident, nici cel mai mic măcar, caracterul solemn al manifestării fiind respectat cu desăvârșire. Vom vorbi despre aceste lucruri, deocamdată, atât spunem: Istoria nu provoacă, Istoria afirmă!

Autor: Mihai Tîrnoveanu


About the Author

Mihai Tirnoveanu
Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș