Trianonul sărbătorit la Sfântu Gheorghe, în Covasna, Inima României, pentru prima dată, după mai bine de 80 de ani

Trianonul sărbătorit la Sfântu Gheorghe, în Covasna, Inima României, pentru prima dată, după mai bine de 80 de ani, în lumina soarelui, în aer liber, chiar în centrul orașului.

Alături de Asociația Calea Neamului a fost Gruparea Grai Străbun, ASCIOR, Grupul NOI și membri ai Asociației Camarazii, precum și delegația Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureș, care a depus o coroană de flori la Monumentul Voievodului Mihai Viteazu.

Cântecul si poezia românească s-au făcut auzite din glasurile copiilor din Dobârlău (coordonați de Alexandru Gecse) si Brașov, precum si din vocea de aur a Sitei Buzăului, Mălina Boricean, care efectiv a încântat întreaga atmosferă, așa cum a făcut si în spectacolele desfășurate împreună cu Orchestra ,,Lăutarii din Chișinău” condusă de domnul Nicolae Botgros.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mulțumim din toată inima Părintelui Costin Butnar, pentru tot Sufletul Românesc pe care l-a transmis celor prezenți pe tot parcursul acestui eveniment cultural, atât de încărcat de emoție și duh național.

Sărbătorirea Trianonului la Sfântu Gheorghe în centrul orasului a fost un act de normalitate; poate au fost oameni care l-au interpretat ca fiind unul de curaj, altii, ca pe unul de provocare, sau de dezbinare. Unora le-a fost teamă sau nu au avut încredere, s-au desenat scenarii, care mai de care mai alarmante.

Toate acestea au picat, s-au prăbusit, s-au zdrobit de o singură, unică, realitate: totul s-a desfășurat EXEMPLAR, într-o atmosferă de veritabilă sărbătoare, fără niciun incident, nici cel mai mic măcar, caracterul solemn al manifestării fiind respectat cu desăvârșire. Vom vorbi despre aceste lucruri, deocamdată, atât spunem: Istoria nu provoacă, Istoria afirmă!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Pas cu pas spre deznaționalizare? Romfilatelia obligată să retragă emisiunea filatelică dedicată Trianonului

sâm iun. 6 , 2020
Pas cu pas, alogenii din fruntea țării aspresc politica de deznaționalizare a poporului român. Așa-i când ești suficient de naiv să alegi în fruntea țării numai alogeni care nu simt nici măcar o fărâmă de sentiment național la adresa acestui popor între care s-au născut și conviețuiesc. “O nouă trădare […]

Poate vă place și:

libris.ro