Naționalismul românesc: studiu de caz, naționalismul ieșean

Naționalismul românesc: studiu de caz, naționalismul ieșean
Naționalismul românesc: studiu de caz, naționalismul ieșean

De la mijlocul secolului trecut, naționalismul românesc nu a mai prins niciodată un asemenea avânt aidoma celui din perioada interbelică, nici măcar în perioada de glorie a Vetrei Românești de la începutul anilor ’90. La Iași, în perioada postdecembristă au existat în urbea moldavă câteva tresăriri efemere, pe ici pe colo câteva mișcări studențești, axate mai mult pe acțiuni cultural patriotice, decât pe partea politică.

Dar dacă e să vorbim de ceva notabil realizat de către naționalismul ieșean, atunci când tragem linie vedem doar că ne alegem cu un mare minus. Și asta nu este din cauză că Iașul n-ar avea potențial, ci pentru că plătește tribut deceniilor întregi de îndoctrinare împotriva mișcărilor naționaliste, precum și numărului foarte mic de tineri care au reușit să rupă bariera aceasta a îndoctrinării, o îndoctrinare parșivă care în unele cazuri chiar îmbrăca niște forme profund antinaționale.
[one_half]

[/one_half]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Și astăzi numeri pe degete persoanele implicate la Iași în naționalismul românesc: sunt câțiva tineri energici de la Liga Studenților (LS Iași) și implicați mereu în acțiuni cultural-patriotice ignorate masiv de restul societății (n.r. doar ei comemorează anual la Iași pe 9 martie Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989, iar la mijlocul lunii mai „Ziua foștilor deținuți politici anticomuniști”, acțiuni cu tematică unionistă, etc), mai sunt câțiva tineri de la Asociația Comunitatea Identitară din Iași  care se implică și ei în acțiuni cultural patriotice, acțiuni civice, umanitare, etc, iar pe zona politică a apărut și Organizația Județeană Iași a Partidului Neamul Românesc, o formațiune politică ieșeană care promite renașterea și revigorarea naționalismului ieșean.

La Iași, prin vocea președintelui Ninel Peia, prezent pe 4 iulie 2020  la Centrul de Evenimente AGORA (fostul Centru de Conferințe Providența) din Iași la Conferința Județeană de Alegeri a Consiliului Județean al Partidului Neamul Românesc, Partidul Neamul Românesc promite a reprezenta o alternativă și o soluție împotriva pericolului reprezentat de noul val neomarxist de partide recent apărute pe scena politică a României, partide de extremă stânga precum USR, PLUS, & comp.

Am asistat la Iași la Conferința Județeană de Alegeri a Consiliului Județean al Partidului Neamul Românesc, acolo unde am văzut că există în rândul membrilor acestei formațiuni o profundă dorință de schimbare, de îndreptare a României către direcția bună, conștientizând că acum țara merge într-o direcție profund greșită, afundându-se tot mai mult înspre nisipuri mișcătoare. De remarcat este numărul mare de adeziuni de care beneficiază la Iași în ultima vreme Partidului Neamul Românesc. Să fie oare acesta ultimul tren pentru a readuce România pe drumul cel bun, așa cum susținea unul dintre liderii Partidului Neamul Românesc?

Ca și la mijlocul secolului trecut, atunci când la Iași fenomenul naționalismului românesc a apărut ca răspuns la activitatea tot mai intensă a organizațiilor de extremă stânga, să asistăm oare iarăși la o renaștere a nționalismului românesc în fosta capitală a Moldovei? Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc avertiza în cadrul aceleiași conferințe de la Iași că și Iașul este infiltrat din plin de „ciuma neagră”, de neomarxiști organizați pe „un sistem de sectă„, pătrunși prin multe dintre instituțiile publice, cu o imensă influență la nivel social și economic, și care în jurul lor plasează numai oameni structurați pe un anumit calapod ideologic.

Sursa: Stireazilei.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info