Duminică, 12 iulie 2020, în Piaţa Victoriei din Bucureşti a avut loc un protest care în punctul său culminant a depăşit cu puțin 1500 de persoane, instrumentele de măsurare a maselor arătându-ne circa 1689 de persoane.
Ar trebui luat în considerare și faptul că, a mai existat un grup de persoane care a rămas pe carosabil în fața Muzeului Antipa. Protestul împotriva Carantinei a început în jur de ora 18.00 și a durat cam până pe la ora 21.00.
Principala Problemă a fost ora înainta “18.00” la care a fost programat mitingul pe reţelele de socializare. Piaţa Victoriei a fost ocupată în jurul orei 19.00 astfel la circa o oră după ocuparea centrului “Pieţei” oameni au început să plece, mâine fiind zi de lucru. Presa din România a raportat părtinitor filmând grupurile mici care au rămas la peste două ore de la ocupare “Pieţei” sau grupuri izolate. Nici o televiziune nu a prezentat imaginii elocvente din prima oră de desfăşurare a mitingului din centrul Pieţei Victoriei.
La Bucureşti împotriva Carantinei
Un lucru pozitiv este că protestul a fost total depolitizat de această dată, nici Catarama nici George Simion nu au mai fost prezenţi sau nu au mai ajuns la microfon. Prezenţa acestora nu ar fi fost rea în sine, dar prin faptul că aceştia reprezintă nişte partide ar fi putut politiza întregul protest. Domnul Iulian Capsali a prins printre ultimii cuvântul iar discursul sau nu a stârnit mare interes.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Suntem în Starea de Libertate!Nu ne supunem “standardelor comunității”!Când Libertatea este băgată în carantină și izolare, dictaturii i se dă numele de Covid. Mâine i se poate da un alt nume, așa cum în trecut a purtat numele de comunism. Corectitudinea politică este o altă denumire a dictaturii, strâns legată […]