RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

“Pași pe caldarâm, de la pace la DIKTAT”, o carte document despre Dictatul de la Viena

Comemorarea a 80 de ani de la semnarea Dictatului de la Viena de la 30 august 1940 a debutat la Carei duminică, 30 august 2020, sub regretul lipsei prezenței istoricului militar, col (r) Constantin Moșincat, absent din cauza unor probleme grave de sănătate.

libris.ro

Totuși, domnia sa a trimis la Carei, special pentru acest eveniment, un lot de cărți cu o mare valoare istorică și documentară, cărți care au fost prezentate în cadrul evenimentului, audienței care a asistat și a participat la comemorarea a 80 de ani de la Dictatul de la Viena în curtea  bisericii „SfApostol Andrei” din Carei, lângă monumentul refugiaților și expulzaților români după Dictatul de la Viena, un monument unic în țară după câte știu, inaugurat în vara anului 2018.

Lansare de carte la Carei, 30 august 2020, la comemorarea a 80 de ani de la Dictatul de la Viena

De la Carei nu m-am întors cu mâna goală, ci cu o carte document, avându-l ca autor pe istoricul militar col (r) Constantin Moșincat, un neobosit scriitor, autor până acum al unui număr impresionant de volume dedicate istoriei zbuciumate a Neamului Românesc.

Cartea “Pași pe caldarâm – De la Pace la DIKTAT – Încrustări istorice – buletindecarei” constituie o antologie de articole publicate de-a lungul anilor pe portalul buletindecarei.ro, dedicate în general situației românilor din regiunea de Nord Vest a României în anii cumpliți ai ocupației horthyste din Transilvania de Nord, dar și reflecții asupra situației actuale cu care se confruntă acum românii din aceeași zonă, la opt decenii de la Dictatul de la Viena.

Lucrarea reprezintă ani întregi de muncă de documentare și de dedicare sufletească din partea col (r) Constantin Moșincat.

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul Buletin de Carei.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info