RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Diana Crudu este o tânară româncă din Basarabia care a fost pedepsită de rușii și de comuniștii locali pentru a fi arborat drapelul României. Ce răspunde Bucureștiul?

Diana Crudu este o tânară româncă din Basarabia care a fost pedepsită de rușii și de comuniștii locali pentru a fi arborat drapelul României. Ce răspunde Bucureștiul?

De Gabriel Gherasim

In 2018 Diana Crudu a fost forțată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, în anul Centenarului Romaniei Mari. Diana Crudu spunea atunci că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană (Sic!) de pe vreamea guvernării PCRM, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra ar fi încălcat legea și a denunțat-o la poliție. În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în tricolor.

Diana Crudu spune că gestul a reprezentat un semn de recunoștință față de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani. Ostalep confirmă că nu este prima dată când cere poliției sancțiuni pentru cetățenii Republicii Moldova care arborează drapelul României.

Șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că ar fi înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz. Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru.

apiland.ro

Valeriu Ostalep pretinde un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat. Ce raspunde Bucurestiul? La o reclamatie si solicitare de ajutor din partea guvernului Romaniei de catre subsemnatul, senatorul Viorel Badea a inaintat spre sedinta in Senatul Romaniei aceste solicitari in 2-septembrie 2020.

Domnul Dan Neculascu Secretar de Stat a raspuns cu urmatoarele pe 9-Septembrie- 2020: “Apreciem ca situatia semnalata de doamna Crudu (de fapt de subsemnatul!), reprezinta o actiune regretabila, contrara obiectivului de valorificare in plan pozitiv a patrimoniului comun de istorie, limba si cultura.” (vedeti Atasamentul documentului in raspuns integral).

Bun! Asta stiam si noi, ceea ce a generat solicitarea mea catre guvernul Romaniei pentru apararea domnisoarei Crudu in primul rand. Care este deci actiunea raspunsului de reparatii de catre guvernul communist al rusilor si al vanzatorilor de neam din Basarabia, de la guvernul Romaniei? Niciuna.

Invit parcurgerea documentelor in acest sens trimise mie de la Bucuresti si trista determinare ca ce naste din pisica securistilor si a tradatorilor de neam comunisti din Romania anilor 1944-1989, este de aceeasi natura ca si tradatorii de neam si ocupantii prezenti de la Chisinau. “Alte masti aceeasi fata” (Mihai Eminescu).

Sursa: Text și foto, Gabriel GherasimContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]