Invitație la lectură: „Educatori creștini ai neamului românesc”- Pr. Mihail Bulacu

Absolvent de seamă al Seminarului Teologic „Sf. Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, părintele Mihail Bulacu a fost unul dintre cei mai de seamă cateheţi şi pedagogi români, preocupat atât de educaţia religioasă cât şi de problemele pedagogiei.

A fost unul dintre profesorii și pedagogii de valoare ai secolului al XX-lea care au acordat importanță deosebită relației dintre catehetică, omiletică și pedagogie, subliniind strânsa lor legatură în misiunea învățătorească. Părintele a fost și a rămas, deocamdată, cel mai prolific publicist român din domeniul Cateheticii.

Lucrarea „Educatori creștini ai neamului românesc”, scrisă de Pr. Mihail Bulacu, este o mică împărțită în cinci capitole, după cele cinci personalități pe care autorul le supune analizei: Gheorghe Lazăr, Ion Heliade-Rădulescu, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuță și George Coșbuc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

De remarcat este faptul că fiecare capitol are un titlu sugestiv, menit să pună în lumină relevanța personălității respective pentru subiectul abordat. Cartea părintelui profesor se remarcă printr-un stil viu și cursiv, care face lectura ușoară și plăcută, dar și prin faptul că pune la dispoziția cititorilor români principiile pedagogice ale unor nume importante din istoria neamului românesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Atacul la identitate și împotriva liberei exprimări continuă în România!

sâm oct. 31 , 2020
Pagina de facebook a Asociației Calea Neamului vânată de neomarxiștii de la un ONG cu nume oligofrenic: „Eurocomunicare”. Într-un așa zis studiu împotriva răspândirii știrilor false și a informațiilor false, publicat pe https://www.antifake.ro/…/Eurocomunicare_Raport-Infodemia-C… sunt alcătuite adevărate liste negre cu publicații, pagini de facebook, grupuri de facebook, asociații, organizații, persoane publice, vectori de comunicare, […]

Poate vă place și:

libris.ro