Absolvent de seamă al Seminarului Teologic “Sf. Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, părintele Mihail Bulacu a fost unul dintre cei mai de seamă cateheţi şi pedagogi români, preocupat atât de educaţia religioasă cât şi de problemele pedagogiei.
A fost unul dintre profesorii și pedagogii de valoare ai secolului al XX-lea care au acordat importanță deosebită relației dintre catehetică, omiletică și pedagogie, subliniind strânsa lor legatură în misiunea învățătorească. Părintele a fost și a rămas, deocamdată, cel mai prolific publicist român din domeniul Cateheticii.
Lucrarea “Educatori creștini ai neamului românesc”, scrisă de Pr. Mihail Bulacu, este o mică împărțită în cinci capitole, după cele cinci personalități pe care autorul le supune analizei: Gheorghe Lazăr, Ion Heliade-Rădulescu, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuță și George Coșbuc.
De remarcat este faptul că fiecare capitol are un titlu sugestiv, menit să pună în lumină relevanța personălității respective pentru subiectul abordat. Cartea părintelui profesor se remarcă printr-un stil viu și cursiv, care face lectura ușoară și plăcută, dar și prin faptul că pune la dispoziția cititorilor români principiile pedagogice ale unor nume importante din istoria neamului românesc.
- Comunitatea Identitară Iași a onorat ziua de naștere a lui Ion Creangă la Bojdeuca din Țicău - 2 martie 2021
- Partidele parlamentare din Iași petiționate la rând de către societatea civilă ieșeană - 2 martie 2021
- 27 Februarie 1470: Ștefan cel Mare atacă și incendiază orașul Brăila în încercarea sa de a scoate de sub influența otomană Țara Romanească - 27 februarie 2021