Vești bune! S-a înființat Filiala Iași a Asociației Calea Neamului

Vești bune!S-a înființat Filiala Iași a Asociației Calea Neamului
Vești bune!S-a înființat Filiala Iași a Asociației Calea Neamului
Print Friendly, PDF & Email

Cu ajutorul lui Dumnezeu s-a înființat Filiala Iași Asociația Calea Neamului. Dan Bors, Corneliu Ciucanu, Codreanu Mihai Adrian și Constantin Hutupasu sunt oamenii care constituie nucleul filialei.

De Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie, are loc prima lor Acțiune: dăruim Straie Naționale copiilor Bisericii Ortodoxe din Vlădiceni, jud. Iași, păstorită de Părintele Victor.

La ceas de noapte, care e durat până în zori, în urmă cu ceva timp, am pus la cale împreună cu prietenii mei buni si vechi concretizarea constituirii grupului Calea Neamului din Iași.

Nu a fost o hotărâre de moment, ci una care a venit într-un mod firesc, așa cum a fost si la Bacău, cu acești vrednici români fiind împreună în lupta pentru România de foarte mulți ani, pe Dan cunoscându-l încă de când eram în liceu iar pe ceilalți oameni cu inima mare cât o lopată ce bagă în cuptor o rumenă pâine, din timpul studenției. Fiecare dintre ei au participat de-a lungul timpului la acțiunile noastre, fiind de multe ori “pe teren” in Harghita și Covasna sau la Valea Uzului.

Întărirea identității românești este necesară pe întreg cuprinsul Țării nu numai în Transilvania, mai ales în contextul în care agresiunea împotriva acesteia se manifestă din multiple direcții, nu doar etnic, ci si cultural, religios, economic, social. Iașul este cu atât mai important, cu cât se află la doi pași de Basarabia, un teritoriu românesc aflat sub ocupație rusească, unde este atât de necesară afirmarea autentică a identității noastre naționale.

Asadar Filiala Calea Neamului Iași va avea o grămadă de treabă, începem cu Vlădiceni, ne strangem forțele, găsim oameni de nădejde în jur. Le urez succes si bineînțeles, după cum este vorba, mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Cine vrea să dea o mână de ajutor si de încurajare noii filiale, poate să trimită fondurile necesare pentru costumele naționale în contul Asociației Calea Neamului la BRD, RO62BRDE080SV52855930800 (a nu se confunda cu cel pentru burse).
Doamne ajută oameni buni, sat cu sat, oras cu oraș, pe Calea Neamului pășim pentru România!

Autor: Mihai Târnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


About the Author

Mihai Tirnoveanu
Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Switch to mobile version