Multe spitale au fost mobilizate doar pentru lupta împotriva coronavirus, iar o seamă de bolnavi cronici, oameni care trebuiau să ajungă în stare de urgență să fie supuși unor tratamente, nu au fost tratați din pricina faptului că spitalele erau blocate sau au trebuit să fie testați o dată sau de mai multe ori de COVID, și astfel și-au agravat bolile sau și-au pierdut viața. Concluzia aparține copreședintelui AUR, Claudiu Târziu.
Acesta mai precizează că în perioada pandemiei, pe fondul restricțiilor impuse de Guvern, au început să se manifeste mai accentuat boli ca depresia, asociată izolării.
„Foarte multe persoane s-au îmbolnăvit din pricina măsurilor luate de Guvern, pentru că au fost izolate în casă și nu au mai avut acces la aer curat, pentru că au fost obligate să poarte mască foarte foarte mult timp în timpul zilei și nu au avut cum să respire în mod firesc și natural, prin prisma ocupației de zi cu zi. Avem de-a face cu foarte multe persoane care au căzut în depresie din acest motiv, pentru că nu s-au mai întâlnit cu prietenii și nu au mai ieșit din casă”, a adăugat Târziu.
Potrivit copreședintelui AUR, Guvernul nu a venit cu alte măsuri contra virusului chinezesc decât cu restricții și blocaje, demarate încă din luna martie, când autoritățile au cerut chiar suspendarea aplicării Convenției Drepturilor Omului în România.
Claudiu Târziu a mai subliniat că pledează pentru testarea masivă a populației, dar cu condiția de a fi lăsată libertatea românilor de a decide în privința comportamentului lor sanitar.
„Să ni se spună foarte clar care sunt recomandările Guvernului, să ni se pună la dispoziție mijloacele de protecție, inclusiv măști și dezinfectanți, iar toate regulile să fie respectate, în instituțiile publice în mod special, obligatoriu, și apoi cetățeanul să decidă, cu libertatea lui, asupra sănătății și comportamentului lui”, a conchis acesta.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.