Cerem guvernului, tuturor autorităților, să nu interzică pelerinajul la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României!

Sfântul Apostol Andrei, Apostolul Românilor ocrotește de 2000 de ani Neamul nostru, nu politicienii si guvernele trecătoare si trădătoare, care ne jefuiesc de 30 de ani încoace!

Cerem guvernului, tuturor autorităților, să nu interzică pelerinajul la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României!

Această restricție aberantă oricum nu-i va putea opri pe oameni, ba mai mult, după toate semnalele, va mări numărul lor. Interzicerea pelerinajului la Moaștele Sfintei Parascheva deasemenea nu a avut efectul scontat, numărul mare de pelerini veniți din toată țara făcând autoritățile să cedeze sub presiune în ultimul moment.

Dacă acestea lăsau Sfânta Sărbătoare să se desfăsoare de la început sub îndrumarea si regulile Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, totul s-ar fi desfășurat în mult mai bune condiții si într-o ordine desăvârșită. La fel se va întâmpla si acum dacă Guvernul si Președenția rămân în continuare cu ochelarii de cal ce-i împiedică să privească în stânga si-n dreapta, distanțându-i social de poporul pe care au pretenția că-l reprezintă.

În ultimul ceas sperăm ca acest guvern să-și dea seama că restricțiile aberante, mai ales cele care urmăresc să împiedice desfășurarea marilor Sărbători religioase si naționale nu fac altceva decât să-i rupă si mai tare de popor, nu fac altceva decât să stârnească o profundă nemulțumire în rândurile largi ale românilor.

Biserica Ortodoxă prin Apelul IPS Teodosie si comunicatul Patriarhiei Române ne arată încă odată că atacul împotriva Libertății de exercitare a Credinței Creștine nu poate rămâne fără urmări, că acest atac care devine pe zi ce trece mai clar, mai vădit, se va izbi de flacăra vie a Ortodoxiei ce este prezentă în piepturile noastre de români.

Nici bolșevismul nu a înfrânt-o, nicio prigoană nu a fost în destul de amară si cruntă pentru a o putea stinge. Această flacără va arde precum o Candelă în întuneric, căci Iisus Hristos a Înviat învingând moartea, căci El ne-a spus: ,,În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”.
Iar Sfântul Apostol Andrei a fost cel Întâi Chemat.

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns