Centrul Regional de Recuperare„Vasile Andrei” demarează programul „DizAbilitatea – un copil autonOM”

Centrul Regional de Recuperare „Vasile Andrei” din Galați demarează programul „DizAbilitatea – un copil autonOM”, program finanțat de Active Citizens Fund (ACF) și implementat de Asociația pentru copii cu dizabilități „Mă Bucur de Viață”. 

Scopul acestui program este în primul rând de a atrage atenția asupra faptului că accesul la servicii de terapie pentru copii cu probleme este extrem de limitat prin prisma rețelei ineficiente de resurse asigurate de stat.

Mai mult decât atât, criza sanitară a accentuat această situație pre-existentă într-un mod care face ca lipsa intervenției să devină o condamnare injustă la discriminare, excluziune și la pierderea din viața comunității a unor copii și familii vulnerabile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

În cadrul programului sunt selectați 20 dintre cei mai marginalizați și vulnerabili copii cu dizabilități ai căror părinți, aflați într-o situație socială și economică precară din cauza pandemiei, nu își mai permit să achite costul terapiilor, oricât de mult ar fi el redus prin oferta asociației.

În cadrul centrului de recuperare acești copii vor beneficia de ședinte de kinetoterapie, Vojta, terapie ocupațională, logopedie, integrare senzorială. De aemenea, părinții vor beneficia de o formare de bază pentru a evita un nou episod de regres al achizițiilor făcute în terapie de către beneficiari în cazul în care situația epidemiologică îi va împiedica să vină la centrul de recuperare.

„Prin eforturile noastre de comunicare, vrem să atragem atenția asupra faptului că accesul la serviciile de terapie este extrem de limitat. Rețeaua de resurse asigurată de stat este insuficientă, iar criza sanitară pe care o traversăm a accentuat această situație deja existentă. Lipsa intervenției prin proiecte, precum cel finanțat de ACF și implementat de  Asociația pentru copii cu dizabilități „Mă Bucur de Viață”, face ca acești copii speciali să fie condamnați în mod injust la discriminare și la excluziune. Cele 3 luni de pauză cauzate de lockdown s-au tradus în regrese mari pentru copii care vin la centrul nostru de recuperare. Așa că de data aceasta ne-am luat măsuri de precauție și am demarat acest program ca să evităm alte regrese cauzate de o posibilă criză”, a declarat Mihaela Lupu, fondatoarea asociației „Mă Bucur de Viață”.

Această activitate conduce la crearea unui model nou de bună practică în cazul deservirii grupurilor vulnerabile reprezentate de copii cu handicap. Mai mult decât atât, transferarea cunoștințelor către părinți îi face pe aceștia independenți social și economic, având în vedere că deprinderile din cadrul formării îi vor ajuta, în cazul unei crize, să nu reia eforturile psihologice, financiare, sociale de la un punct de regres, ci să avanseze cu recuperarea copilului pentru integrarea sa socială.

Asociația „Mă Bucur de Viață” este o organizație non-profit care sprijină copiii cu dizabilități. Prin intermediul Centrului Regional de Recuperare „Vasile Andrei” deschis în Galați, sprijină recuperarea copiilor cu dizabilități. De asemenea, cu sprijinul cetățenilor, colectează fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor și evoluția în stadiul recuperării copiilor.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

ROMÂNII ALEG, ÎN VREMURILE COVID-19

joi dec. 3 , 2020
2020 a fost un an cu totul special, atât în lume, cât și în Romania. Încă de pe 11 martie Organizația Mondială a Sănătății a declarat noua „pneumonie virală” apărută în Wuhan, China, drept o pandemie globală. Am înțeles repede că trecem printr-o perioadă extrem de nesigură și complicată pentru […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News