libris.ro

Replică la ANALIZA, marca „GIGI Tv”: „Ce este, de unde vine și ce vrea AUR, partidul de extremă dreapta care a ajuns de la puțin peste zero la pragul electoral”

Sunt realmente dezgustat doar când citesc titlul articolului, nu mai vorbesc de analiza așa-zis „liberală” a ideologiei noului partid parlamentar, AUR. Pariez că orice român cu minim 12 clase, pricepe cât de neo-marxistă este analiza d-lui Mihnea Lazăr, pe care o susține cu plăcere și o promovează cu mare vervă. Evident, face asta fie din inconștiență sau pur și simplu că este plătit să o facă. Cunoaștem, fără îndoială, cât de mult se respectă deontologia profesională în mediul privat. Susține ironic că AUR se pretinde a fi un partid conservator, iar în programul lor politic „conservator”, înseamnă „formațiune care se sprijină pe patru piloni: familia (obligatoriu tradițională), națiunea (română), credința (evident, creștină) și libertatea (dar cu anumite limite).” Mai departe, ironizează gândirea națională românească majoritară cuprinsă în platforma program a partidului, de unde și concluzia agramată că acest partid este extremist. Citiți aici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Domnule, extremiști sunt în viziunea noastră, a „națiunii” (a nu confunda statul cu națiunea!), doar cei ce nu îmbrățișează o astfel de gândire. Nu poți ignora o istorie a unui „popor cuminte”, doar pentru că te obligă „valorile culturale europene” să susții altceva decât am învățat noi din familie și școală.

Dacă nu gândiți așa, vă rog, nu declarați națiunea „extremistă” doar pentru că:

  1. „doctrina AUR consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti. Așa cum un organism nu se poate păstra în viață decît dacă își conservă sănătatea celulelor, tot astfel o națiune nu are șanse de supraviețuire decît dacă își cultivă tiparul clasic al familiei obișnuite”;
  2. AUR se declară pentru Europa, dar una „a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic. Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina AUR nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene”; sau pentru că;
  3. „în concepţia AUR, ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel AUR este împotriva campaniei de persecuţie la care e supus creştinismul în ultimele decenii. AUR se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”. Toate acestea nu pot face dovada unui extremism politic.

Cât despre faptul că lipsește menționarea altor religii în programul partidului, nu înseamnă că se încalcă libertatea conștiinței prevăzută în constituție, ci doar că partidul se opune defăimării religiei majoritare în România, așa cum „Gigi Tv”, a făcut-o în repetate rânduri. Și la această problemă îi întreb tranșant?! De ce nu au defăimat în acest fel și religiile menționate de ei? Mai ales Biserica Romano-Catolică?! Răspunsul îl cunoașteți cu toții!…

La familie, nu e cazul să fac vreo precizare, că ar fi realmente ridicol, iar la „patrie”, vă reamintesc că prin tratatul de la Maastricht, România și orice țară Europeană nu are nici o obligație privind „toleranța” minorităților sexuale și nici în a adera la ideea federalizării Europei, cum probabil își doresc jurnaliștii „liberalo-marxiști”. Prin urmare, cine sunt acum extremiștii sau „tovarășii” de partid? Reprezentanții AUR sau PNL? ANALIZAȚI!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist