RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

S.O.S! Se dorește desființarea Istoriei și Geografiei din școli

Print Friendly, PDF & Email

“Profesorul Florinel Agafiţei a studiat cu atenţie metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar viitor şi a constatat că discipline importante precum Istoria şi Geografia vor fi contopite într-una singură, sub altă denumire.

El spune că în metodologia de mobilitate a personalului didactic pt 2021/2022 au dispărut ca discipline de sine stătătoare obiecte precum Istoria şi Geografia, acestea fiind prinse cu denumirea de Studii Sociale.”, scrie Buletin de Carei citând din adevarul.ro

În timpul unei deplasări din cursul acestui an, am poposit pentru câteva clipe într-o școală rurală din comuna Moftin din județul Satu Mare.

Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim printre manualele școlare depozitate pe un mic hol de la intrarea în școală că manualele de Istorie și de Geografie și așa erau alterate destul de serios din punct de vedere al conținutului, elevii de azi învățând o cu totul altă Istorie și Geografie a României decât cea învățată pe vremurile noastre în școală.

Alături de colega mea jurnalistă răsfoiam manualele și efectiv nu ne venea să credem cât de mult este implicat ideologicul, politicul și antiromânismul în manualele școlare din România. Dacă vom continua pe acest trend, ușor, ușor, vom înceta să mai fim un popor și vom deveni doar o … populație.

Desen în creion care îl înfățișează pe Don Quijote

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, dezbină-i, fă-i să se ruşineze de ceea ce sunt. Astfel, nu va trebui să lupţi pentru a-i cuceri, pentru că, speriaţi de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii şi să-i salvezi de ei înşişi.”

Sun Tzu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info