Facebook a interzis pagina și grupurile administrate de Nașul TV! Ce se va întâmpla cu cei care au parteneriat cu Nașu Tv și au preluat emisiunile și articolele transmise?

Print Friendly, PDF & Email

Facebook a închis pagina Nașul TV pentru nenumăratele postări cu conspirații despre pandemie și vaccin. La rândul său postul lui Radu Moraru a reacționat pe site-ul propriu, catalogând decizia platformei o „Dictatură” deținută de Mark Zuckerberg, transmite Pagina de Media.

Nu doar pagina care avea 280000 de likeuri a fost închisă definitiv, ci și grupurile administrate. Întrebarea este: ce se va întâmpla cu cei care au parteneriat cu Nașu Tv și au preluat emisiunile și articolele transmise?

Iată mesajul postului Nașul TV:

„Facebook a lichidat Nasul Tv ! Dictatura 100% !

Facebook a violat Constituția României ! Facebook a șters definitiv Nașul Tv ! împreună cu toate paginile și grupuri afiliate NașulTv!

1. Libertatea de exprimare este inviolabilă.
2. Cenzura de orice fel este interzisă.
3. Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit.
4. Nicio publicație nu poate fi suprimată.

Emisiunile lui Radu Moraru de la Nașul TV au primit o grămadă de amenzi din partea CNA. De când a început pandemia în România (februarie) și până la finalul anului 2020, în decembrie, postul Nașul TV a primit, în total, amenzi în valoare de 110.000 de lei, scrie Pagina de media.

De curând anunțam că Polonia va institui o lege prin care rețelele sociale nu vor mai putea închide conturi din țara respectivă fără să demonstreze că au încălcat un act normativ din acea țară. De asemenea, Ungaria a anunțat și ea o măsură asemănătoare, informează R3Media.