Categories: AntiromanismUngaria

15 Martie 1946: La Conferința de Pace, Ungaria a cerut cinci județe României printre care Maramureș, Satu Mare și Bihor

Pentru că avem în fruntea statului niște imbecili care posedă cultura istorică a unor râme eșuate la soare, o zi care în istorie a însemnat declanșarea unui adevărat genocid pe criterii etnice în Transilvania împotriva populației românești, ziua de 15 martie, a devenit „sărbătoare” pentru cretinii și dobitocii ajunși printr-un cumplit și jenant accident la cârma statului român.

S-au întrebat vreodată mizeriile astea ambulante de la PNL și de la USR ajunse în alianță cu UDMR-ul la guvernare, totuși ce sărbătoresc cu adevărat maghiarii pe 15 martie? La 15 Martie 1848, parlamentul Ungariei a votat “unirea” cu Ardealul (n.a. anexarea Ardealului). Era semnalul dat unor crime de o amploare și de o sălbăticie nemaiîntâlnite împotriva românilor.

Pentru România, aceasta zi ar trebui declarata zi de doliu national pentru zecile de mii de nevinovați care au fost uciși cu brutalitate, în cadrul unor adevărate campanii de crime împotriva umanității. Acum intelegeți de fapt ce sărbătoresc cu adevărat unii dintre concetățenii noștri?

Dintotdeauna, pentru Ungaria și pentru unguri, 15 martie va fi simbolul revizionismului îndreptat înainte de toate împotriva României. Dovada? De-a lungul istoriei ungurii au ales să facă astfel de revendicări tocmai pe 15 martie, dorind astfel tocmai să dea revendicărilor și o încărcătură simbolică.

Pe 15 Martie 1946, la Conferința de Pace, Ungaria a cerut cinci județe României printre care Maramureș, Satu Mare și Bihor.

„Această Ungarie fostă horthystă, care a coborât umanitatea până la nivelul cele mai degradat, a avut curajul să scoată capul din pănânt.”, scrie dr. Adrian Rezeanu în cartea Țara Oașului în memoria documentelor, volumul I, despre tupeul mizerabil al Ungariei imediat după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial

Avem un guvern criminal și antiromânesc! 15 Martie a însemnat semnalul dat pentru niște crime monstruoase pe criterii etnice împotriva populației românești din Transilvania, și cu toate astea o moluscă de premier precum CăCâțu iese să salute foarte jovial un asemenea eveniment istoric care pentru noi românii a însemnat declanșarea unor acțiuni sălbatice de etnocid îndreptate împotriva românilor:

„15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunității maghiare din România. Suntem diferiți prin cultură și tradiții, dar aceste diferențe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți, să construim împreună, să creăm valori. Înțelegerea diferențelor și aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoașterea reciprocă, implicit la o conviețuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar și buna conviețuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii.”, asta a regurgitat de la înălțimea funcției sale guvernamentale pe facebook pe 15 martie râma care sălășluiește pe la Palatul Victoria pe post de prim ministru al României, Florin Cîţu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

7 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

18 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

6 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

6 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o săptămână ago