15 Martie 1946: La Conferința de Pace, Ungaria a cerut cinci județe României printre care Maramureș, Satu Mare și Bihor

Pentru că avem în fruntea statului niște imbecili care posedă cultura istorică a unor râme eșuate la soare, o zi care în istorie a însemnat declanșarea unui adevărat genocid pe criterii etnice în Transilvania împotriva populației românești, ziua de 15 martie, a devenit “sărbătoare” pentru cretinii și dobitocii ajunși printr-un cumplit și jenant accident la cârma statului român.

S-au întrebat vreodată mizeriile astea ambulante de la PNL și de la USR ajunse în alianță cu UDMR-ul la guvernare, totuși ce sărbătoresc cu adevărat maghiarii pe 15 martie? La 15 Martie 1848, parlamentul Ungariei a votat “unirea” cu Ardealul (n.a. anexarea Ardealului). Era semnalul dat unor crime de o amploare și de o sălbăticie nemaiîntâlnite împotriva românilor.

Pentru România, aceasta zi ar trebui declarata zi de doliu national pentru zecile de mii de nevinovați care au fost uciși cu brutalitate, în cadrul unor adevărate campanii de crime împotriva umanității. Acum intelegeți de fapt ce sărbătoresc cu adevărat unii dintre concetățenii noștri?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Dintotdeauna, pentru Ungaria și pentru unguri, 15 martie va fi simbolul revizionismului îndreptat înainte de toate împotriva României. Dovada? De-a lungul istoriei ungurii au ales să facă astfel de revendicări tocmai pe 15 martie, dorind astfel tocmai să dea revendicărilor și o încărcătură simbolică.

Pe 15 Martie 1946, la Conferința de Pace, Ungaria a cerut cinci județe României printre care Maramureș, Satu Mare și Bihor.

“Această Ungarie fostă horthystă, care a coborât umanitatea până la nivelul cele mai degradat, a avut curajul să scoată capul din pănânt.”, scrie dr. Adrian Rezeanu în cartea Țara Oașului în memoria documentelor, volumul I, despre tupeul mizerabil al Ungariei imediat după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial

Avem un guvern criminal și antiromânesc! 15 Martie a însemnat semnalul dat pentru niște crime monstruoase pe criterii etnice împotriva populației românești din Transilvania, și cu toate astea o moluscă de premier precum CăCâțu iese să salute foarte jovial un asemenea eveniment istoric care pentru noi românii a însemnat declanșarea unor acțiuni sălbatice de etnocid îndreptate împotriva românilor:

“15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunității maghiare din România. Suntem diferiți prin cultură și tradiții, dar aceste diferențe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți, să construim împreună, să creăm valori. Înțelegerea diferențelor și aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoașterea reciprocă, implicit la o conviețuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar și buna conviețuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii.”, asta a regurgitat de la înălțimea funcției sale guvernamentale pe facebook pe 15 martie râma care sălășluiește pe la Palatul Victoria pe post de prim ministru al României, Florin Cîţu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Tânăr preot din Craiova are nevoie de ajutor! Părintele Gigi Smădoi are un cancer care poate fi tratat doar pentru o sumă foarte mare

mar mart. 16 , 2021
Din păcate, costurile tratamentului sunt de 60.000 de euro, mult peste posibilitățile financiare ale părintelui. Familia și colegii săi fac apel la sufletul oamenilor pentru a-l ajuta pe părinte ca să treacă peste această grea încercare. Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo. […]

Poate vă place și:

libris.ro