Deputatul ieșean Marius Ostaficiuc: “Urmaşii lui Darwin şi dictatura medicală”

La începutul lunii martie a acestui an, sediile partidelor parlamentare din Iași au fost petiționate pe rând de către societatea civilă ieșeană (n.r. vezi Partidele parlamentare din Iași petiționate la rând de către societatea civilă ieșeană), afară de sediul USR, care a fost pur și simplu de negăsit în plan fizic pe harta orașului Iași.

În petițiile lăsate la Iași de zeci de cetățeni la sediile partidelor parlamentare, erau acuzate măsurile imbecile și aberante instituite odată cu dictatura sanitară, restricțiile și abuzurile instituționale pe care le suferă cetățenii României sub pretextul pandemiei.

Printre deputații care au primit aceste petiții se numărăr și deputatul Marius Eugen Ostaficiuc, care acum reacționează și el în acest fel față de ceea ce el numește “dictatura medicală”:

Urmaşii lui Darwin şi dictatura medicală

Vineri noaptea, la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, România a părut o ţară cu luminile stinse, înconjurată de junglă şi traversată de prădători.

O ţară din lumea nu a treia, ci a cincea, în care bolnavii dintr-o colibă au fost mutaţi în altă colibă sau pur şi simplu aruncaţi pe poteca desfundată din spate. De ce? Pentru că nişte şefi de trib au stat în jurul unui foc şi au decis că aşa e cel mai bine…

Vineri noaptea cineva a şters cu un burete invizibil decenii de europenitate, principii ale democraţiei şi drepturi umane pe care, naivi, le credeam de nezdruncinat. Vineri noaptea, când bolnavilor din Terapie Intensivă de la Foişor li s-a spus să se care (acesta e tonul cu care Guvernul Cîţu se adresează românilor!), am avut brusc imaginea unui popor neajutorat, al nimănui, aflat la cheremul unor lideri decuplaţi de la tuburile cu competenţă şi bun simţ.

Lucrurile, doamnelor şi domnilor, stau în felul următor: plăteşti o viaţă întreagă asigurări medicale, ajungi într-un spital românesc, nu la Ciorogârla din Vale, ci taman în capitala României, te operezi şi, încă anesteziat, dar uşurat că spitalul nu a luat foc (se mai întâmplă, nu-i aşa?!), afli cu stupoare că ai interzis la Terapie Intensivă.

apiland.ro

Și nu, nu e o halucinaţie sau vreun efect al medicaţiei, ci un efect al unei maladii groaznice de care ai auzit, dar cu care sperai să nu ai de-a face niciodată: Ministerul Sănătăţii.Situaţia e cu atât mai revoltătoare cu cât, la începutul lunii aprilie, managerul de la Spitalul Foişor atrăgea atenţia că unitatea nu e potrivită pentru a deveni spital Covid: lipsesc laboratoare şi e imposibil de pus la punct o linie de gardă.

Cine să-l asculte? Cine să-l audă? Urmaşii lui Darwin de la minister? Cei care, în numele puterii efemere pe care o au, practică senini o înfiorătoare formulă de selecţie a speciilor?Între timp, o altă grozăvie: trei morţi la Spitalul “Victor Babeş”. Au murit nu că le-a venit sorocul, ci cu zile. Instalaţia de oxigen la care erau conectaţi s-a stricat. Bineînţeles, nimeni nu îşi dă demisia, nimeni nu e responsabil…Abuzul de putere e flagrant. Dezumanizarea e flagrantă şi ea.

Desconsiderarea românului simplu, fără pile sau fără funcţii în structurile de putere ale statului liberal, e strigătoare la cer. Aroganţa şi autisuficienţa domnului Cîţu şi ale camarilei sale sunt vizibile de pe lună…În tot acest timp în care guvernanţii se lamentează de criza din unităţile de terapie intensivă, eu, parlamentar de Iaşi, am răguşit de când cer exasperat redeschiderea Spitalului Covid de la Leţcani, unde pe 100 de paturi se aşează nu bolnavii noştri, ci praful. Cred că, deja, această dublă măsură cu care se raportează la criza Covid autorităţile este de natură penală.

Pe de o parte clamezi starea de urgenţă pentru a-i da afară din spitale pe cei care au îndrăznit să se îmbolnăvească de altceva decât de Covid, pe de altă parte ţii închis, de luni bune, un spital construit exact pentru problema pe care o ai.Domnilor guvernanţi, după ce tip de logică funcţionaţi? Ce tip de raţiune vă fondează deciziile? Ce mecanisme bizare ale gândirii vă determină aceste false soluţii pentru salvarea României?Vă solicit public: redeschideţi urgent spitalul de la Leţcani, construiţi cât mai repede unităţi spitaliceşti similare pe tot teritoriul României, verificaţi la milimetru aparatura medicală şi, mai ales, încetaţi imediat acest sinistru joc de-a ce viaţă e mai importantă şi ce viaţă e mai puţin importantă.Fiecare existenţă este unică, irepetabilă şi infinit de valoroasă.”, se arată în declarația de presă a deputatului Marius Eugen Ostaficiuc


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]