Iubire vs. moarte

,Știați că pe Google, în România, cuvântul „avort” este căutat de aproximativ 3500 de ori pe lună, în timp ce „ajutor pentru femei însărcinate” doar de 100 de ori, iar „criza de sarcină” se apropie de 0 căutări pe lună?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Avortul nu este inevitabil! (…)”

Așa începea newsletter-ul primit ieri de la Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Acest ONG prolife românesc este condus de Alexandra Nadane, un nume cunoscut de mișcarea pro-viață din țară și de susținătorii ei. De numele Alexandrei se leagă Asociația Studenți pentru Viață, al cărei lider a fost, România pentru Viață, Marșul pentru Viață în București, în țară sau Republica Moldova, ca să vă ofer doar câteva exemple semnificative. Ea coordonează în prezent activitatea a două centre din București, vitale pentru femeile aflate în criză de sarcină: Centrul ,,Sfânta Alexandra Împărăteasa” și Centrul ,,Sf. Împărăteasă Elena”.

Pe lângă începutul care m-a pus pe gânduri, o întrebare din text mi-a atras atenția: ,,Dar pentru asta trebuie să știi că avortul câștigă în mintea femeii pentru că ea și/sau alții nu ajung să înfrunte avortul pe terenul de luptă al crizei de sarcină. Dacă nu știi că se duce o bătălie, cum să o câștigi?

Cum să ajut femeia să aleagă iubirea, nu moartea, dacă nu știu zbuciumul sufletesc al ei și nici presiunea teribilă la care e supusă de cei apropiați ai săi? Cum să biruiască Viața, dacă nu am instrumentele necesare?

În martie 2021 apărea nr. 2 al cărții ,,Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul”, din care vă pun în fața sufletului două fragmente:

„Din păcate, cu toate eforturile depuse de mine, soțul nu-și dorește sub nici o formă copilul. Este o presiune uriașă pe mine acum.”

„Mergeam singură pe stradă și plângeam. În mine se dădeau lupte foarte mari: două-trei zile eram hotărâtă să lupt să fac ceea ce trebuie, a patra zi cădeam în deznădejde, apoi o luam iar de la capăt. Îmi făceam griji cum ne vom descurca cu banii, cum îl voi anunța pe tatăl meu.”

Doar 2 situații din nenumăratele drame pe care le trăiesc tinerele noastre sau femeile al căror partener e prea laș să își asume nașterea, creșterea și educarea copilului din pântece. Prea des bărbatul împinge femeia la ucidere. Bărbați (a se citi tați – de când femeia este gravidă, suntem tați, nu după naștere!), să fim responsabili de faptele noastre! Dacă am avut un rol în uciderea copilului nostru, să facem pocăință și canonul primit la spovedanie, dar mai ales, să nu mai fim din nou părtași sau autori morali ai crimei!

Asociația Alexandrei și-a propus să trimită cartea amintită la 4.500 de medici de familie, ginecologi și preoți. ,,De ce? Pentru ca ei, care sunt atât de aproape de femeile în criză de sarcină să fie și aproape sufletește de ele, să știe ce luptă duc și să știe cum se poate câștiga. Acesta este scopul noii cărți, ajută-ne să fie împlinit!”

Conștienți de valoarea unei vieți atât aici, cât și în veșnicie, să ajutăm, cât putem fiecare, la atingerea țelului nobil pe care Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei și l-a propus. Este nevoie pentru asta de 20.000 lei.

,,Iată 4 modalități prin care puteți dona:

cu cardul, pe site, folosind acest link;

prin SMS. Pentru a activa o donație lunară în valoare de 2 euro este nevoie să trimiteți textul DOI prin SMS la 8845. Numărul este valabil pentru toate rețelele de telefonie mobilă;

prin PayPal, folosind acest link;

direct în conturile Asociației, disponibile mai jos.

Beneficiar: Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei

Cod fiscal: 36913780

Conturi:

RO79RNCB0082153361040001 LEI

RO52RNCB0082153361040002 EURO

RO25RNCB0082153361040003 USD

Deschise la BCR Unirii”

Tot din acest buletin de știri aflăm că:

,,Implicarea noastră va continua cu alte două inițiative:

1. Traducerea și publicarea unui ghid pentru lucrătorii profesioniști din centrele de sprijin, dar care este deplin accesibil oricui dorește să sprijine femeile în criză de sarcină.

2. Realizarea unui site despre criza de sarcină și sprijinul disponibil, astfel încât informațiile să fie cât mai accesibile, iar femeile să poată solicita ajutor cu ușurință. Am primit această recomandare într-un program de mentorat organizat online de un centru pro-viață din SUA și dorim să realizăm site-ul în următoarea perioadă.”

Cred și eu că ,,Dragostea învinge avortul atunci când este conștientizată criza de sarcină.” și aș vrea să închei cu îndemnul Alexandrei: ,,Alătură-te echipei, sprijină viața!”

de Radu Buțu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”. Programul evenimentului

mie mai 26 , 2021
La 150 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga, Consiliul Județean Prahova, împreună cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, organizează, la Vălenii de Munte, între 28-30 mai, Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, prima ediție. Programul evenimentului: Vineri, 28 mai Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp […]
Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”. Programul evenimentului

Poate vă place și:

libris.ro