RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

VICTORIE după 74 de ani! Parlamentul a decis să serbăm Ziua Independenței de Stat în 10 mai în loc de 9 mai!

Parlamentul României a decis miercuri schimbarea datei în care era serbată de obicei Ziua Independenței: în loc de 9 mai, va fi serbată în 10 mai, când România marca Ziua Regalității, transmite Basilica.

libris.ro

Felicitări media independentă, am demonstrat că “buturuga mică răstoarnă carul mare”. Când totul părea pierdut, iată că apar astăzi primele semne ale democrației.

„Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare”, scrie în noul proiect de lege adoptat de parlamentari.

Se revine astfel la semnificația istorică a vechii sărbători, care în perioada 1877-1947 era chiar ziua națională a României.

Odată cu intrarea în vigoare a legii care instituie Ziua Independenței Naționale în 10 mai, Legea nr.103/2015, care declara ziua de 10 mai drept Ziua Regalității, se abrogă, pentru evitarea paralelismului legislativ.

Potrivit aceleiași surse, Parlamentul a adoptat luna trecută și o lege prin care în aceeași dată, 10 mai, este instituită Ziua Românității Balcanice. În 10 mai 1905, Imperiului Otoman a recunoscut drepturile și statutul de minoritate națională a aromânilor din cuprinsul său.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info