,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

Extremismul pro-rus și panslavist atinge cote alarmante în Chișinău. Capitala actualei Republici Moldova începe să pară trasă la indigo cu o perioadă de tristă amintire pentru românii-basarabeni, și anume anii 40-50 ai secolului trecut, când URSS a ciopârțit teritorial România rupându-i Basarabia, Bucovina si alte teritorii istorice și supunându-ne străbunicii și bunicii unui larg proces de mancurtizare ideologică.

Condamn cu toată vehemența aceste acte de vandalism asupra monumentelor de arhitectură și importantă naționala pângărite cu mesaje antinaționale, antiștiintifice și criminale, ce nu pot fi trecute cu vederea. Curios sau nu, dar aceste mesaje au apărut exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 Iulie din Republica Moldova, acolo unde partidele de extremă stânga și pro-ruse își propun să suscite mesajele antinationale și xenofobe extrase din cufărul propagandei Imperiale.

Cred că tezele antiștiintifice ale lui Emil Gane sau slavizatorului limbii române Ștefan Zelenciuc secretarul Partidului Comunist din RSS Moldovenească și cel mai aprig susținător al tezei bolșevice că ar exista două popoare diferite – români și moldoveni, și doua limbi distincte – română și moldovenească trebuie aruncate în pubela de gunoi a istoriei.

Foto: Dicusar Constantin

Activistul civic Dicusar Constantin va semna o petiție în adresa Primarului General al Municipiului Chisinau, Ion Ceban, solicitându-i ca acest edificiu să fie curățat de ,,mizerii stradale”. Activistul ca și majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău își doresc o capitală cu adevărat europeană, și bine prezervată aspectual.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

6 ore ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

16 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

2 zile ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

2 zile ago