RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Un deputat din opoziție: “Opriţi îngenuncherea românilor! Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control”

Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control. Explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara

Tânărul deputat de Neamț, Ciprian Șerban, a afirmat în cadrul unei declarații de presă că “Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control” și că “explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara”.

Opriţi îngenuncherea românilor! Creşterea necontrolată a preţurilor la energie trebuie oprită acum, cât încă mai este timp pentru adoptarea unor măsuri de protejare a populaţiei, dar şi a companiilor, care oricum sunt la limita falimentului!

Este clar pentru toată lumea că Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control. Explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara.Premierul României îi sfidează, fără nicio jenă, pe români şi refuză cu premeditare oprirea jafului naţional generalizat prin scumpirile uriaşe ale energiei.

apiland.ro

Au demonstrat de nenumărate ori că habar nu au de legile româneşti, aşa că PSD le-a arătat, în repetate rânduri, cum pot pune populaţia la adăpost de acest uriaş tăvălug al scumpirilor.

Este absolut necesar să se aplice, de urgenţă, prevederile din legea concurenţei!Solicităm înfiinţarea urgentă a unei comisii parlamentare de control care să identifice cu precizie cauzele şi responsabilităţile abuzului monopolist care a crescut exponenţial profiturile corporaţiilor din energie, pe seama populaţiei şi a restului firmelor din România.

Guvernarea lui Cîţu, prin liberalizarea fără cap a pieţei de energie, fără să prevadă o minimă garanţie că există concurenţă reală, fără să asigure o producţie internă confortabilă de energie, fără măsuri de protecţie a consumatorilor vulnerabili i-a condamnat pe români să plătească cel mai mare preţ din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare.

Ca de obicei, în toţi aceşti ani de guvernare de dreapta, Cîţu şi repetenţii săi de la Palatul Victoria au pus calul înaintea căruţei şi nu acceptă că totul se duce de râpă.Nu vor să coboare în realitate şi să vadă că populaţia şi economia resimt crâncen orgoliul prostesc şi incompetenţa guvernelor lui Iohannis.

România este pusă în genunchi! Cu salarii, pensii, alocaţii îngheţate, dar cu un înfricoşător carusel al scumpirilor, care-i spulberă puterea de cumpărare dobândită în anii guvernării PSD, întreaga ţară este în moarte clinică.PSD a solicitat Guvernului să prevadă la rectificarea bugetară resursele necesare, astfel încât consumatorii vulnerabili să beneficieze de sprijin încă de la 1 octombrie.

Dacă Guvernului Cîţu i-ar păsa, acest lucru ar fi realizabil.PSD a propus şi susţine adoptarea în regim de urgenţă a legii consumatorului vulnerabil. Am adus amendamente consistente care prevăd subvenţionarea unei părţi din valoarea facturii la utilităţi pentru persoanele al căror venit se dovedeşte insuficient în raport cu majorarea tarifelor.

Am cerut stabilirea unui mecanism de plafonare a preţurilor la energie, dacă piaţa înregistrează o creştere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30% într-un interval de 6 luni.Dacă Guvernului Cîţu i-ar păsa, aceste lucruri ar fi realizabile.

#NouăNePasă

#MăsuriRealizabile

#OpriţiTăvălugulPreţurilor

#RomâniiTrebuieApăraţiDeGuvernanaţiIncompetenţi”, se arată în declarația de presă a deputatului Ciprian Șerban

Ciprian Șerban


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]