libris.ro

Un deputat din opoziție: „Opriţi îngenuncherea românilor! Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control”

Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control. Explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara

Tânărul deputat de Neamț, Ciprian Șerban, a afirmat în cadrul unei declarații de presă că „Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control” și că „explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara”.

Opriţi îngenuncherea românilor! Creşterea necontrolată a preţurilor la energie trebuie oprită acum, cât încă mai este timp pentru adoptarea unor măsuri de protejare a populaţiei, dar şi a companiilor, care oricum sunt la limita falimentului!

Este clar pentru toată lumea că Guvernul Cîţu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control. Explozia facturilor la energie, aşteptată cu înfrigurare de către populaţie, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă ţara.Premierul României îi sfidează, fără nicio jenă, pe români şi refuză cu premeditare oprirea jafului naţional generalizat prin scumpirile uriaşe ale energiei.

Au demonstrat de nenumărate ori că habar nu au de legile româneşti, aşa că PSD le-a arătat, în repetate rânduri, cum pot pune populaţia la adăpost de acest uriaş tăvălug al scumpirilor.

Este absolut necesar să se aplice, de urgenţă, prevederile din legea concurenţei!Solicităm înfiinţarea urgentă a unei comisii parlamentare de control care să identifice cu precizie cauzele şi responsabilităţile abuzului monopolist care a crescut exponenţial profiturile corporaţiilor din energie, pe seama populaţiei şi a restului firmelor din România.

Guvernarea lui Cîţu, prin liberalizarea fără cap a pieţei de energie, fără să prevadă o minimă garanţie că există concurenţă reală, fără să asigure o producţie internă confortabilă de energie, fără măsuri de protecţie a consumatorilor vulnerabili i-a condamnat pe români să plătească cel mai mare preţ din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare.

Ca de obicei, în toţi aceşti ani de guvernare de dreapta, Cîţu şi repetenţii săi de la Palatul Victoria au pus calul înaintea căruţei şi nu acceptă că totul se duce de râpă.Nu vor să coboare în realitate şi să vadă că populaţia şi economia resimt crâncen orgoliul prostesc şi incompetenţa guvernelor lui Iohannis.

România este pusă în genunchi! Cu salarii, pensii, alocaţii îngheţate, dar cu un înfricoşător carusel al scumpirilor, care-i spulberă puterea de cumpărare dobândită în anii guvernării PSD, întreaga ţară este în moarte clinică.PSD a solicitat Guvernului să prevadă la rectificarea bugetară resursele necesare, astfel încât consumatorii vulnerabili să beneficieze de sprijin încă de la 1 octombrie.

Dacă Guvernului Cîţu i-ar păsa, acest lucru ar fi realizabil.PSD a propus şi susţine adoptarea în regim de urgenţă a legii consumatorului vulnerabil. Am adus amendamente consistente care prevăd subvenţionarea unei părţi din valoarea facturii la utilităţi pentru persoanele al căror venit se dovedeşte insuficient în raport cu majorarea tarifelor.

Am cerut stabilirea unui mecanism de plafonare a preţurilor la energie, dacă piaţa înregistrează o creştere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30% într-un interval de 6 luni.Dacă Guvernului Cîţu i-ar păsa, aceste lucruri ar fi realizabile.

#NouăNePasă

#MăsuriRealizabile

#OpriţiTăvălugulPreţurilor

#RomâniiTrebuieApăraţiDeGuvernanaţiIncompetenţi”, se arată în declarația de presă a deputatului Ciprian Șerban

Ciprian Șerban

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info