RSS

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

O româncă adevărată din Sibiu ia…

Când credeam că nu ma…

Marius Pașcan: "Se zvârcolesc în…

"Românii au ajuns să‐…

PROSTIE sau nesimțire? Klaus Ioh…

Sentinţa lui Horea, C…

De la marele român Mihai Eminesc…

Reacții din Transilva…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

10 Septembrie: Comemorarea a 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu, cu gânduri de la Iași

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi se împlinesc 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu, avocat și revoluționar român, ce a jucat un rol foarte important în Revoluția de la 1848 din Transilvania.
Avram Iancu a fost un naționalist român ce a luptat pentru meleagurile sale, și-a cerut drepturile fără fricp și i-a învățat și pe consatenii lui același lucru, chiar dacă acesta avea avere multă, prefera să doarmă prin păduri și șanțuri umede, apărând interesele și libertățile fundamentale ale românilor ardeleni.

Pentru guvern acesta era considerat „periculos”, deoarece în luna aprilie 1848 participa la tot felul de întruniri pentru acțiuni politice alături de alți tineri români, iar în urma unor informații din partea unor funcționari unguri, guvernul a cerut arestarea sa, însă pe motivul că guvernul a omis emiterea arestarii, acesta a scapat de arestare.

A luptat pentru drepturile oamenilor, a condus prima bătălie pentru Abrud ce a început la 8 mai 1849 și s-a încheiat la 10 mai prin evacuarea orașului de către trupele maghiare.
Își asuma orice risc pentru a le comunica moților săi drepturile și revendicarile acestora:

„Cereți vârtos să se șteargă iobăgia, pentru că, lucrând pe nimica de vreo zece sute de ani în brazdele domnilor, ați plătit și de o sută de ori pământul care vă dădea hrana vieții de pe o zi pe alta, cu atât mai mult că l-ați plătit degeaba, pentru că acela a fost al vostru și pentru el s-a vărsat sângele strămoșilor voștri… Să caute de aceea cu toții a se uni cu poporul, declarând fără sfială ungurilor că nu se odihnesc până ce nu se va recunoaște prin lege națiunea română și până ce nu va fi reprezentată în dietă, pentru a putea judeca în ce chip și sub ce condiții să se unească cu Țara Ungurească”, a luptat mereu cu fruntea sus, asumandu-si orice risc.

Acum, dupî aproape 150 de ani, istoria se repeta, ungurii în continuare vor țara noastră, cei mai mari din funcție vând tot ce se poate vinde din România, noi plătim taxe peste taxe, pentru munca noastră, prețurile cresc iar salariile ori rămân la fel, ori scad, se fac datorii ce le vor plăti stră-stră-nepoții nostrii iar țara devine din ce în ce mai săracă, iar aici ma refer la oameni, mulți pleaca iar alții nu își dau interesul, și rămane o mică parte din români ce lupta împotriva acestor neomarxisti ce sunt la putere și care ne trădează pe noi ca popor român și distrugându-ne economia țării. Cei ce mai au putere și îăi asumă să lupte împotriva lor, sunt sabotați prin orice mijloace și amenintați cu propria lor viață.

Desi este considerat cel mai mare naționalist al românilor din Translivania, am observat că acesta este comemorat doar în zona Ardealului, iar în zona Moldovei de exemplu la Iași, nu există nici măcar o stradă numită după marele Avram Iancu, nu mai vorbim despre un bust. Consider că ar trebui numită măcar o stradă după numele acestuia, iar în fiecare oraș pus și bustul său, iar în fiecare an la data de 10 septembrie să se organizeze comemorarea sa.

Com

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info