RSS
TwitterFacebookPinterest

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Domnule Ministru,

În calitate de mamă și în calitate de jurnalist, doresc să vă enumăr câteva din nemulțumirile mele și să vă propun rezolvările. Recunosc că în anii de liceu nu am fost chiar cea mai bună eleva din clasă, însă puteam fi. Îmi plăcea foarte mult ora de limba și literatura română și asta datorită profesorului pe care l-am avut. Mi-ar fi plăcut ca majoritatea profesorilor de la clasa mea, să fi fost precum el, de fiecare dată când îi adresam o întrebare, îmi răspundea dându-mi multe explicații.

Mi-ar fi plăcut același lucru să se întample și cu profesoara de istorie, care în momentul când o întrebam despre istoria noastră strămoșească, despre istoria pe care nu doriți sa ne-o mai prezentați în gimnaziu și în liceu, mi se închidea gura imediat. Aici e problema mea cea mai mare și vin cu o întrebare la care sper să am un răspuns plauzibil: „De ce vreți să ne lăsați fără identitate?”

Am ajuns și eu mamică acum, iar când fetița mea va crește și va ajunge la liceu, mi-aș dori să învețe istoria stră-străbunicilor ei, nu să aibă 2, maxim 3 pagini în manual legate de România, iar restul să fie despre războaiele sau economia altor țări. Consider că dacă ar reveni istoria străbunilor noștri în învățămant, toți elevii ar avea plăcerea de a merge la școală, pentru că de la istorie pleacă toate celelalte materii, sunt legate precum un lanț. Fără să știi ce ai fost ieri, nu ești capabil să știi ce vei fi sau ce vei putea fi mâine.

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Ne interesează istoria artei românești, istoria sportului românesc, istoria și geografia acestei țări minunate, istoria vecinilor noștri istorici, și nicidecum umplutura ideologică plină de corectitudine politică, în fapt o altă formă de “educație sexuală”, disimulată de această dată într-un “manual alternativ de istorie”.

În calitate de jurnalist îmi doresc ca țara asta să nu își piardă identitatea, îmi doresc ca tinerii din ziua de azi sa nu mai spună:

„Eu nu ma implic pentru că oricum nu e de mine și nu înțeleg”, îmi doresc să văd tineri ce vor să lupte pentru identitatea lor sau măcar să își cunoască identitatea, ceea ce voi împiedicați.

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Și da, dacă aș fi învățat istoria pe care o descopăr acum, în liceu, aș fi fost o elevă de notă mare, însa voi toți de la putere m-ați împiedicat, mi-ați cerut să vă scriu la examenul final de a 12-a, părerea unui critic literar despre o operă și nu parerea mea persoanală, deși în cerința scrie: ”Spune-ți opinia”….

apiland.ro

Mi-ați cerut să învăț materii ce nu mi-au ajutat și cu siguranță nu mă vor ajuta vreodată, i-ați pus pe profesori să facă discriminari între elevi, i-ați dezamăgit pe profesori atât de tare încât își descurajau elevii, iar aici vă dau exemplul meu din anii de liceu când am fost întrebată de doamna dirigintă ce vreau să fac dupa terminarea liceului, iar atunci când i-am răspuns cu speranță și bucurie că îmi doresc să ajung stomatolog, mi-a tăiat creanga de sub picioare spunându-mi că nu voi ajunge nicioadată așa ceva, iar visele mele atunci s-au spulberat și mă întrebam cu ce am greșit, pentru că învățam cât puteam și cât reușeam să înțeleg, deși materia era grea și destul de ilogică, și nu, nu eram singura, au fost mulți colegi cu speranțele distruse de profesorii care veneau la ore cu sila, iar toate astea sunt tot din cauza dumneavoastră.

La 22 de ani am aflat despre istoria tristă a românilor din Ardeal, din Transilvania, cărora li s-a furat pământul și clădirile, și cărora li se întâmplă același lucru și azi…. De ce nu am învățat asta în liceu? De ce nu există teme din acestea în manualele de istorie? Mi-ar fi plăcut să învăț în anii de școală și liceu, nu acum domnule ministru.

Vă propun să reintroduceți istoria adevarată în școlile din România, să nu fiți complice la distrugerea învățământului, și cel mai important, încurajați profesorii să fie adevărați îndrumători ai copiilor, în viață, încurajați-i să creadă în speranțele copiilor și să îi ajute să își atingă scopul.

Mi-aș dori să luați în calcul această propunere, și cel mai important, să o puneți și în aplicare. Cu stimă, o fostă eleva dezamagită, și o actuală mamă cu speranțe pentru copilul ei.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]