Alianța Părinților participă la manifestațiile organizate pe data de 2 octombrie la București! Sindicatele profesorilor încă cochetează cu PUTEREA!

“Vom fi prezenți atât în Piața Universității (de la ora 17), cât și în Piața Victoriei (de la ora 16), cu nădejdea unirii celor 2 grupuri care au același scop și aceleași valori, printr-un marș spre Guvern. În felul acesta, nu doar vorbim de unitate, ci ne și angrenăm cu toată puterea la înfăptuirea ei. Doamne ajută! Revendicările noastre nu sunt diferite de cele anunțate de societatea românească nemulțumită de hotărârile de Guvern privind restricționarea principalelor drepturi fundamentale garantate de Constituție. Amintim în special accesul la educație, la serviciile de sănătate, libera circulație, sau consimțământul informat.

Discriminarea profesorilor, a cadrelor medicale, a părinților, dar mai ales a elevilor pe motive ipotetic-profilactice reprezintă un afront adus Familiei, Școlii, Societății democratice în general. Părintele răspunde în fața lui Dumnezeu de creșterea, educația și caracterul copiilor săi. În contextul în care nici o entitate nu își asumă efectele grave asupra sufletului și trupului, ca urmare a purtării măștii zilnic, a testelor fals pozitiv-negative, dar mai ales a vaccinării cu un produs controversat și experimental, ne rezervăm dreptul (de altfel constituțional) de a hotărî, informați și fără presiuni instituționale, asupra deciziilor luate pentru copiii noștri.

Vă așteptăm pe toți la București, la manifestațiile pentru Libertate, pentru Unitate, pentru Viitor, pentru Viață!” (Alianța Părinților)

Nădăjduim că urmează și sindicatele profesorilor să se mobilizeze pentru proteste… dacă nu, e limpede că sunt complici la actul unei politici educaționale distructive!

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago