De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa” salvează vieți cu sprijinul vostru

„Copiii sunt dulci ca bomboanele, dar nu ca bomboanele de la magazin, ci ca bomboanele lui Dumnezeu”. Așa se vede lumea prin ochii fetiței de 6 ani care a rostit acest gând, iar noi putem spune cu certitudine că fiecare copil care s-a născut și a crescut cu sprijinul dumneavoastră este un dar de la Dumnezeu. Și de la dumneavoastră!

În octombrie 2021 se împlinesc 4 ani de când Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și-a deschis ușile, gata să fie alături de orice femeie însărcinată care solicită sprijin. A fost primul pas făcut către o abordare profesionistă, instituțională, a crizei de sarcină. Deschiderea și funcționarea centrului, sprijinirea a peste 750 de femei – însărcinate și mame cu mai mulți copii – au fost posibile prin dragostea și prin solidaritatea cu care ne-ați fost alături zi de zi, în acești 4 ani. Totul a fost construit cu încrederea cu care ați spus de fiecare dată „Da, eu vă susțin” și vă mulțumim pentru asta. Ați avut încredere să sprijiniți la început, când abia începusem să vorbim public despre necesitatea acestor centre. Ați continuat să ne fiți alături în momente critice și nu ați renunțat nici atunci când pandemia și criza socio-economică au necesitat o adaptare, o dezvoltare, o investiție mai mare pentru ca noi să putem ajunge la mai multe femei în criză de sarcină și pentru a creiona noi programe de sprijin.

O mică parte dintre copiii născuți cu sprijinul dumneavoastră

Consiliere psihologică, terapie, grupuri de sprijin, cursuri de alăptare, ajutor material de urgență, bagajul mamei pentru naștere, contribuții la plata chiriei sau la plata unor investigații medicale, mentorat și educație pentru mame – acestea sunt, în câteva cuvinte, serviciile sociale gratuite pe care le oferim zilnic în cadrul Centrului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Sprijinul dumneavoastră se îmbină cu implicarea și cu dăruirea celor care lucrează în centru și care astăzi au ținut să-ți exprime câteva gânduri:

„Sprijinirea instituțională a femeilor în criză de sarcină este un drum plin de provocări, dar nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăim toți, atunci când o mamă ne trimite, de la maternitate, poze în care apare împreună cu bebelușul ei. În viața de zi cu zi, încurajările, rugăciunile, sfaturile și sprijinul material primit ne ajută să mergem mai departe, depășind dificultățile.” – Alexandra Nadane, Director Executiv

„La Centrul Sf. Alexandra am învățat că orice dificultate capătă sens prin nădejde, prin răbdarea de a descoperi drumul, prin credința că, în orice situație, dacă suntem împreună, putem găsi calea cea bună. Am învățat că aici inimile se vindecă și capătă forță prin căldură sufletească, prin apropiere și deschidere. Sunt profund recunoscătoare fiecărei femei care mi-a îngăduit să-i fiu alături. În diferite ocazii festive în care mă întâlnesc cu mamele pe care le-am ajutat și cu copilașii lor, simt că fac parte dintr-o familie și că există o legătură sufletească, care rămâne în timp.” – Bogdana Fati, Psiholog

„Este un privilegiu să pot lucra cu femeile în criză de sarcină și cu familiile care așteaptă nașterea unui copil, să le pot susține, mobilizând resursele de care au nevoie, astfel încât să depășească dificultățile și să aleagă viața pentru micuții lor. Zâmbetele inocente ale bebelușilor aflați în brațele mamelor lor sunt cea mai mare răsplată pe care vrem să o împărtășim cu toți cei care ne sprijină.” – Veronica Tuțu, Asistent social

Adăugăm gândurilor noastre de recunoștință două scrisori minunate trimise pe adresa Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa” de două adolescente din SUA. Prima scrisoare este adresată tuturor celor care sprijină femeile în criză de sarcină: „Dragi voluntari și susținători,
Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți! Numele meu este Maggie. Particip la tabăra catolică organizată pentru tineri în fiecare vară. Ceea ce faceți este minunat! Oferiți ajutor celor care sunt îngrijorați și speriați cu privire la viitor. Astăzi, în tabără, am vorbit despre răul pe care îl produce avortul, apoi am aflat despre sprijinul pe care îl oferiți femeilor.
Vă mulțumesc că faceți lucrarea lui Dumnezeu sprijinindu-i pe alții.
Vă iubesc și vă prețuiesc atât de mult. Iubesc sincer ceea ce faceți pentru familii. Voi schimbați și salvați vieți.Sunteți minunați! Vă mulțumesc că salvați următoarea generație!
Vă trimit iubire și rugăciuni din Ohio, Statele Unite!
Maggy”

A doua scrisoare este adresată lucrătorilor din cadrul Centrului, dar este un mesaj potrivit pentru toți lucrează în sprijinul femeilor în criză de sarcină:

„Bună! Numele meu este Anna și sunt din Ohio. Mi se frânge inima când mă gândesc la ce se supun femeile și bebelușii lor în timpul avortului. Acești bebeluși merită o șansă la viață și Dumnezeu are un plan pentru ei și pentru mamele lor. Am ascultat de curând un discurs care mi-a deschis ochii și, văzând diferite statistici, mi s-a făcut rău.

Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, pentru că ajutați să apară o schimbare în lumea aceasta. Avortul nu este bun sau sănătos pentru niciunul dintre cei implicați. Sunt într-un gând și într-un suflet cu voi. Vă mulțumesc că vă asumați acest angajament, că vă dedicați să sprijiniți femeile cărora le-au fost dăruiți acești bebeluși, cu un scop.

Ceea ce faceți este uimitor. Vă mulțumim că ajutați mamele să știe că păstrarea copilului este cea mai bună alegere.

Continuați să lucrați pentru a salva vieți! Contează mai mult decât credeți.

Anna”

Maggie și Anna au participat la o tabără pro-viață organizată la sfârșitul verii în Ohio, SUA. Organizatorii taberei le-au vorbit despre realitatea crizei de sarcină, despre tragedia avortului și i-au îndemnat pe cei prezenți acolo să trimită scrisori de încurajare către centrele de criză de sarcină din toată lumea.

Aceasta este, pe scurt, povestea despre ce au reușit să construiască entuziasmul și profesionalizarea continuă a lucrătorilor centrului împreună cu dragostea, sprijinul și încrederea dumneavoastră. Greul nu a trecut, poate chiar de acum începe. Pandemia a complicat situația femeilor în criză de sarcină și a creat probleme la care trebuie să găsim soluții.

Avem o viață înainte pentru a construi binele. Haideți să continuăm împreună!

Alexandra Nadane
Director Executiv
Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
0751-859.467

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

vin oct. 8 , 2021
SUNT o “spurcăciune ORTODOXĂ”!!! De ani de zile observ cum o publicaţie mizerabilă ieşeană proliferează tot felul de mesaje antiortodoxe, mai ales în preajma marilor sărbători ortodoxe locale. Dacă au un articol în care ţi-ai spus o opinie mai radicală împotriva unor partide precum PNL sau USR, cei de la […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News