RSS
TwitterFacebookPinterest

PNL Suceava nostalgică după dualismul austro ungar: bust pentru un primar din perioada austro-ungară inaugurat în fața Primăriei din Suceva

Bust pentru un primar din perioada austro-ungară inaugurat în fața Primăriei din Suceva

Trădare continuă pe latura identitară din partea PNL, și culmea, nu doar în Transilvania, sub influența UDMR-ului, acolo pe unde PNL este o biată anexă slugarnică a UDMR-ului, ci chiar și în Țara de Sus a Moldovei lui Ștefan cel Mare, la Suceava.

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021, în jurul orei 12:00, în fața sediului Primăriei din Suceava, a fost inaugurat bustul unui fost primar al Sucevei din perioada austro-ungară: este vorba de Franz Ritter von Des Loges, care a îndeplinit funcția de primar al orașului Suceava între anii 1891-1914.

Studiind puțin biografia lui Franz Des Loges, aflăm că a absolvit în anul 1871 cursurile Facultății de Drept din Viena. A fost repartizat la Tribunalul din Cernăuți și apoi la Primăria aceluiași oraș. Deci, a judecat români și a împărțit “dreptatea” imperiului austro-ungar?

apiland.ro

La inaugurarea statuii austriacului Franz Des Loges s-a spus că acesta “a avut un rol important în plan cultural. El a sprijinit procesul de restaurare și punere în valoare a unor monumente istorice reprezentative, coordonat de arhitectul Karl A. Romstorfer. Prin acest proiect, s-au realizat lucrări de consolidare a ruinelor Cetății de Scaun, s-au restaurat Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou și Biserica Mirăuți“.

Cu doar câteva zile în urmă am vizitat Suceava, un oraș foarte frumos cu multe repere culturale și identitare românești, dar am rămas cu un gust amar după ce am constatat că nu am putut vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, unde vizitatorilor li se solicita certificatul verde. Nici măcar prin cap nu mi-ar fi trecut atunci că o să pot vedea cum chiar la Suceava este inaugurat, dezvelit, bustul unui primar din perioada austro-ungară. Nici măcar comuniștii nu și-au permis o asemenea aroganță, deși și pe vremea lor s-a lovit destul de mult în valorile identitare românești.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]