RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

29 Noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua Infanteriei Marine Române

“Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua Infanteriei Marine Române.

Prima menţionare a infanteriştilor marini a apărut în anul 1886. Aceștia făceau parte din echipajul crucişătorului „Elisabeta”.

La 24 ianuarie 1917, se înfiinţa Batalionul de Debarcare din efectivele terestre ale marinei, cu misiunea de a apăra regiunea Chiliei Vechi.

În Ordinea de bătaie a Marinei Militare Române din ianuarie 1917, a apărut, ulterior, o nouă structură – Corpul Infanteriştilor Marinei, ce avea ca zonă geografică de responsabilitate Delta Dunării şi litoralul maritim, având în compunere Batalionul de Debarcare şi Grupul Companiilor de Marş.

Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice şi militare, fiind chiar desfiinţată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici.

apiland.ro

La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînfiinţat Batalionul de Infanterie Marină, dată care a devenit Ziua Infanteriei Marine Române. Această zi este un prilej și pentru a evoca jertfele infanteriştilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”

Sursa: Radio RomâniaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]