RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Mihai Eminescu abandonat la Sighet sub o perdea de minciuni: implicații politico-ideologice pentru anularea unei conferințe dedicate lui Eminescu

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice?

“La steaua care-a răsărit / E-o cale-atât de lungă, / Că mii de ani i-au trebuit / Luminii să ne-ajungă.”. Mii de kilometri ne-au trebuit și nouă celor interesați de Conferința tema: ”Mihai Eminescu – Martir al spiritualității”, organizată miercuri, 26 ianuarie 2022, să ajungem în municipiul Sighetu Marmației.

Anunțul inițial care adresa invitația către iubitorii lui Eminescu și ai operei lui Eminescu pentru a veni la Sighet și a participa la acest eveniment cultural, suna cam așa:

Miercuri, 26 ianuarie 2022, de la orele 16:00, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul doamnei Ana Blandiana, va avea loc conferința cu tema: Mihai Eminescu – Martir al spiritualității, inițiată de dr. Vasile Bodnar și Laurian Stănchescu, poet, istoric literar, jurnalist.

Conferința se dorește a fi un proces public în Maramureș și lansări de carte, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului. Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României. Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu și-au anunțat participarea. Vom prezenta documentele vremii începând din anul 1869-1870 de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire, de parcă Voievodul Culturii și Limbii Române era tâlharul secolului la 20 ani. Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară. (Laurian Stănchescu)

Evenimentul se anunța a fi unul extrem de interesant, mai ales prin prisma faptului că ar fi avut loc un “proces public”, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu:

“Omagiere – Mihai Eminescu – Martir al spiritualității!Miercuri – 26 Ianuarie – ora 16,00!Memorialul Durerii – Sighet!

Grație doamnei Ana Blandiana – Preşedintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei!

Proces public în Maramureș și lansări de carte … privind viața și moartea lui Mihai Eminescu!…. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului! Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României! Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu… și-au anunțat participarea! Vom prezenta documentele vremii… începând din anul 1869-1870…. de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire! De parcă Voievodul Culturii și Limbii Române… era tâlharul secolului la 20 ani! Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară!

Inițiatori: Vasile Bodnar – medic savant!

Laurian Stănchescu – poet, istoric literar, jurnalist”, scria poetul și jurnalistul Laurian Stănchescu pe contul său de facebook

Evenimentul respectiv ar fi trebuit să aibă loc la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei. El nu a mai avut loc, pretextul oficial fiind cel al pandemiei, conferința fiind “amânată din motive pandemice”, așa cum a relatat Sighet TV. Neoficial, pe surse, nouă ne-au ajuns la urechi cu totul și cu totul alte motive pentru interzicerea lui Mihai Eminescu la Sighet.

libris.ro

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice? Noi avem surse care spun că adevăratul motiv pentru care acest eveniment cultural dedicat lui Eminescu nu a mai avut loc, este ordinul Anei Blandiana, ofuscată din motive politico-ideologice de venirea la eveniment a unei senatoare, și nicidecum din “motive pandemice”. Lămuriri asupra acestui incident poate aduce doar Ana Blandiana. Este așa cum ne zic românii din Sighet, ori ba?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info