Mihai Eminescu abandonat la Sighet sub o perdea de minciuni: implicații politico-ideologice pentru anularea unei conferințe dedicate lui Eminescu

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice?

„La steaua care-a răsărit / E-o cale-atât de lungă, / Că mii de ani i-au trebuit / Luminii să ne-ajungă.”. Mii de kilometri ne-au trebuit și nouă celor interesați de Conferința tema: ”Mihai Eminescu – Martir al spiritualității”, organizată miercuri, 26 ianuarie 2022, să ajungem în municipiul Sighetu Marmației.

Anunțul inițial care adresa invitația către iubitorii lui Eminescu și ai operei lui Eminescu pentru a veni la Sighet și a participa la acest eveniment cultural, suna cam așa:

Miercuri, 26 ianuarie 2022, de la orele 16:00, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul doamnei Ana Blandiana, va avea loc conferința cu tema: Mihai Eminescu – Martir al spiritualității, inițiată de dr. Vasile Bodnar și Laurian Stănchescu, poet, istoric literar, jurnalist.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Conferința se dorește a fi un proces public în Maramureș și lansări de carte, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului. Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României. Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu și-au anunțat participarea. Vom prezenta documentele vremii începând din anul 1869-1870 de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire, de parcă Voievodul Culturii și Limbii Române era tâlharul secolului la 20 ani. Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară. (Laurian Stănchescu)

Evenimentul se anunța a fi unul extrem de interesant, mai ales prin prisma faptului că ar fi avut loc un „proces public”, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu:

„Omagiere – Mihai Eminescu – Martir al spiritualității!Miercuri – 26 Ianuarie – ora 16,00!Memorialul Durerii – Sighet!

Grație doamnei Ana Blandiana – Preşedintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei!

Proces public în Maramureș și lansări de carte … privind viața și moartea lui Mihai Eminescu!…. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului! Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României! Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu… și-au anunțat participarea! Vom prezenta documentele vremii… începând din anul 1869-1870…. de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire! De parcă Voievodul Culturii și Limbii Române… era tâlharul secolului la 20 ani! Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară!

Inițiatori: Vasile Bodnar – medic savant!

Laurian Stănchescu – poet, istoric literar, jurnalist”, scria poetul și jurnalistul Laurian Stănchescu pe contul său de facebook

Evenimentul respectiv ar fi trebuit să aibă loc la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei. El nu a mai avut loc, pretextul oficial fiind cel al pandemiei, conferința fiind „amânată din motive pandemice”, așa cum a relatat Sighet TV. Neoficial, pe surse, nouă ne-au ajuns la urechi cu totul și cu totul alte motive pentru interzicerea lui Mihai Eminescu la Sighet.

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice? Noi avem surse care spun că adevăratul motiv pentru care acest eveniment cultural dedicat lui Eminescu nu a mai avut loc, este ordinul Anei Blandiana, ofuscată din motive politico-ideologice de venirea la eveniment a unei senatoare, și nicidecum din „motive pandemice”. Lămuriri asupra acestui incident poate aduce doar Ana Blandiana. Este așa cum ne zic românii din Sighet, ori ba?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

100.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în 2022

sâm ian. 29 , 2022
Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2022. În acest an 100.000 de lucrători străini ar putea fi admiși pe piața forței de muncă din România pentru a acoperi deficitul de forță de muncă înregistrat în domenii precum […]

Poate vă place și:

libris.ro