Ministrul Chesnoiu, trădător din neştiinţă sau prizonier al cercurilor de interese ostile României?!

Prezentă la Vâlcea, la o întâlnire cu agricultorii şi cu producătorii de alimente din zonă, senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă a declarat cu privire la modul în care continuă căderea liberă a Agriculturii din România, ramură economică ce în trecut a fost principalul stâlp de susţinere a tuturor investiţiilor realizate atunci şi pe care cei care conduc destinele ţării acum nu sunt în stare nici să le administreze, darămite să mai construiască ceva de la zero:

„Am urmărit cu un deosebit interes ieşirile publice ale ministrului Agriculturii din România, Adrian Chesnoiu, întrucât acest personaj este cel care administrează domeniul poate cel mai important pentru această perioadă, cel care trebuie să producă alimentele, care să garanteze siguranţa alimentară a întregii populaţii a ţării noastre.

Cu profundă dezamăgire, am constatat însă că omul vorbeşte din cărţi de poveşti, neavând habar care îi este domeniul de activitate. Odată, a zis că trage un semnal de alarmă vis-a-vis de efectele creşterii preţului la energie asupra costurilor alimentelor, în loc să abordeze problema în cadrul Guvernului, cu colegii responsabili de acest domeniu de activitate. Altădată, dădea asigurări asupra suficienţei stocurilor de produse alimentare, fără a ne spune însă ce cantitate şi în ce anume depozite se află stocate aceste produse. Ulterior, am văzut că şi preşedintele Iohannis a înghiţit această găluşcă… Dacă situaţia în Agricultură nu ar fi una tragică, am putea chiar să ne amuzăm pe seama acestui ministru şi a fumigenelor aruncate de către domnia sa. Iată de ce ar trebui să se ocupe în regim de urgenţă, ministrul Agriculturii:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
  • refacerea sistemului de irigaţii;
  • asigurarea de îngrăşăminte chimice;
  • edificarea de ferme zootehnice, legumicole, pomicole, cerealiere etc.;
  • şi ceea ce este poate cel mai important: sprijinirea antreprenorilor – desigur mă refer la cei autohtoni, că cei cu capital străin au încasat destul de la Revoluţie încoace, de pe spinarea românilor, în vederea amenajării de depozite pentru preluarea fructelor, legumelor şi cerealelor;
  • creditarea producţiilor agricole.

Ţin să vă reamintesc că ministrul Adrian Chesnoiu nu a fost paraşutat de undeva din Cosmos în această funcţie, ci a deţinut anterior funcţia de director general al AFIR. Aceasta este o instituţie mamut care, în loc să dezvolte parteneriate puternice prin care să îi ajute pe cei care vor cu adevărat să facă producţie agricolă, complică lucrurile până la blocaj.

Aducem, în acest sens, un exemplu concret din judeţul Vâlcea unde, încă din anul 2017, au fost semnate proiecte pentru refacerea sistemului de irigaţii de către persoane foarte bine intenţionate. S-au constituit OUAI-urile, din păcate cu paşi foarte greoi, au fost întocmite portbagaje de documente, au fost colectate sute de semnături şi de avize pe care au fost irosite sume importante din bugetul statului, s-a făcut şi proiectarea şi restul procedurilor, au venit chiar şi banii de la Uniunea Europeană, însă aceştia au rămas blocaţi în diferite conturi, fără să se treacă, în deja mai bine de cinci ani, la implementarea efectivă a acestor proiecte.

Într-o ţară normală, în cinci ani, se putea construi un tunel pe sub munte care să lege Oltenia de Ardeal! Nu există efectiv nici o scuză pentru acest dezastru, mai ales că, după cum spuneam, au venit până şi banii de la UE pentru aceste lucruri. Însă nu se trece la implementare până când nu va ieşi câştigătoare o firmă din judeţul Olt, judeţul mafiei Agricole din România.

Un alt exemplu este dat de faptul că s-au depus proiecte pentru construirea de depozite. Termenul de depunere a fost la începutul anului 2022, însă până la această oră, nu avem nici o veste legată de soarta acestor proiecte. Nu mai spun că sunt mai puţine proiecte depuse decât numărul filialelor AFIR din ţara noastră. În acest context, pentru ce au nevoie de atâta timp ca să le analizeze, numai ei ştiu! Într-o societate normală, cinci oameni bine pregătiţi, le-ar fi evaluat pe toate, în maxim o săptămână. Sau dacă salariaţii AFIR ar fi plătiţi în acord cu numărul de proiecte finanţate, atunci am vedea că le-ar evalua mai repede decât ne-am putea închipui!

Domnule prim ministru Nicolae Ciucă, daţi mai repede milităria jos din pod, cum se zice în popor şi aduceţi la conducerea Ministerului Agriculturii un meseriaş din producţie! Românii s-au săturat de filosofi fără operă! Demaraţi o evaluare de urgenţă, la care să fim şi noi invitaţi, pentru a aduce dovezi suplimentare, precum şi propuneri de soluţii!”, se arată în mesajul dat de senatoare publicităţii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

VIDEO | Dan Puric, după scandalul de la TNB: ”Este un atac la identitatea României”

sâm apr. 2 , 2022
Actorul Dan Puric a intrat în direct, marți seara, într-o emisiune la Realitatea PLUS, după scandalul de la Teatrul Național București. „Este un scandal periferic, de cea mai joasă speță, este un atac la identitatea României. (…) Discursul pe care eu l-am avut de 10 ani este un discurs vis-à-vis […]

Poate vă place și:

libris.ro