Un produs bun se vinde singur

Dați-mi voie să mă explic.
Politica românească nu există.
Este un produs pompat cu steroizii media, reclame pe facebook, emisiuni tv de tabloid-politic, știri în care-i vedem că fac diverse chestii: sădesc un pom, merg pe bicicletă sau se “ceartă” pentru a se “înțelege” mai apoi de “dragul nostru”.
Totul este aparență.
Nu avem politică externă, nu avem reacție și nici forța și priceperea de a înțelege ce se întâmplă în interiorul granițelor și nici în afara lor.
Politica românească este o “plăcuță suedeză” adresată nouă, românilor.
Faptul că am acceptat să coboare ștacheta morală și de ce nu intelectuală în politică s-a răsfrânt asupra vieții noastre de zi cu zi și a cuprins toate ramurile sociale.
Cultura, Educația, Învățământ, Sport, Sănătate și evident Economia… au fost puse la pământ și sufocate de interese de grup, interne și internaționale.
Fără concursul politicii românești însă toate acestea nu ar fi fost posibile.
Gândiți-vă ce ar însemna politicianul român fără steroizii media. Fără platforme sociale, fără mahala. NIMIC. Nu am auzi de ei.
De politicieni ar trebui să vorbim noi nu televiziunile. Dacă ar duce o politică bună pentru țară, o politică pe care să o resimțim pozitiv în plan social am vorbi noi despre ei și i-am face cunoscuți unii altora, s-ar face cunoscuți prin faptele lor.
“ De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.”
Până nu vom ridica NOI ștacheta nu se va schimba nimic în România și nu trebuie să ne mire cum arată scena politicii românești unde vocea puținilor oameni de bun simț este astupată de mahalaua patriotardă, de progresismul slinos, de liberalism găunos sau populismul grețos.
Un produs bun se vinde singur. (sublinierea noastră)
Că e vorba de politician, de un medicament, de vaccin, de o lege sau de orice alt produs.
Nu are nevoie de publicitate decât dacă este găunos pe undeva și cercetându-l il putem găsi inadecvat cerințelor sau trebuințelor noastre.
De aceea mă întorc la rădăcină, la credință, la oameni cu viață sfântă, la Dumnezeu care ne spune:
“Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.”
Deci:
Îndrăznește, Cercetează, Caută, Iubește și fă ceea ce vei avea de făcut.
Astfel măcar nu vom greși nici axiologic și nici ontologic.
Doamne, Ajută.

Aureliu Surulescu (FB)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

9 Aprilie 1917: În ziarul Cuvânt moldovenesc a fost publicat programul Partidului național moldovenesc, în care se afirma apartenența molodovenilor la poporul român

sâm apr. 9 , 2022
Cuvânt Moldovenesc a fost o gazetă politică săptămânală, publicată în limba română dar cu caractere chirilice, apărută la Chişinău între 5 iunie 1914 – 7 ianuarie 1919. A jucat un rol important în coagularea mişcării pentru unitatea naţională a românilor basarabeni. După 1917 a fost oficiosul Sfatului Ţării. Iniţial sub […]
9 Aprilie 1917: În ziarul Cuvânt moldovenesc a fost publicat programul Partidului național moldovenesc, în care se afirma apartenența molodovenilor la poporul român

Poate vă place și:

libris.ro